Abu, ο επόμενος Chadli;

Ο Τεντ Φαν Λέουβεν για τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε

Ποίηση στην κίνηση. Όταν τρέχει, τα πόδια του δεν φαίνεται να ακουμπούν στο έδαφος. Εξαίσια τεχνική. Ένα ντελικάτο πρώτο άγγιγμα. Μπροστά, πάντα μπροστά. Ψηλό ανάστημα, αλλά ελαφροπόδαρος. Ένας κομψός παίχτης. Ένας ποδοσφαιριστής με διαίσθηση. Πριν λάβει την μπάλα, έχει ήδη εξετάσει τις επιλογές του και ξέρει τη λύση. Ένας παίχτης ο οποίος μπορεί να σκεφτεί και να δράσει σε μικρό χρόνο, λόγω της υψηλής του τεχνικής. Μόνο 19 ετών. Η Ανόρθωσις με περηφάνεια παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Γεωργίας: τον Γκιόργκι Αμπουρχάνια. «Άμπου» για συντομία.

Φίλαθλοι της Ανόρθωσης: προσπαθήστε να προφέρετε το εξής: AGOVV.
Όχι εύκολο, έτσι; Όσο δύσκολο ήταν και για μένα να προφέρω το «Ανόρθωσις» την πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση, η AGOVV Apeldoorn ήταν ένας μικρός σύλλογος στην Ολλανδία, όπου δούλεψα κάποτε. Τόσο μικρός, που δεν νομίζω ότι έχουμε στις κυπριακές επαγγελματικές κατηγορίες.

Μια ηλιόλουστη μέρα του Ιούλη, ένα ντροπαλό 17χρονο αγόρι ήρθε για δοκιμαστικά. Ήταν νευρικός εκείνο το πρωί, έκανε πολλά λάθη. Δεν ήταν έτοιμος ακόμα για την πρώτη ομάδα. Αλλά τι δυνατότητες… Αυτά που είδαα εκείνο το πρωί, έμοιαζαν μ’ αυτά που βλέπω στον Αμπουρχάνια. Παρόλο που η AGOVV ήταν πολύ φτωχός σύλλογος και ήδη ήμασταν εκτός προϋπολογισμού, δεν διστάσαμε και υπογράψαμε τον παίχτη πριν ακόμα το γεύμα. Κάποτε πρέπει να βλέπεις αυτό που έρχεται κι όχι τι κοστίζει.

Το όνομα του παίχτη; Nacer Chadli. Η σημερινή του ομάδα: Tottenham Hotspur FC. Εάν έχετε την ευκαιρία να δείτε το Βέλγιο στο Μουντιάλ, δείτε τον Chadli.

Μπορεί ο Αμπουρχάνια να γίνει ο επόμενος Chadli; Έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ένας πρωτοκλασάτος παίχτης στο μέλλον. Είναι στο ραντάρ μου από την ηλικία των 14. Εάν του παρέχουμε τα πάντα και μας τα δώσει όλα, έχει τη δυνατότητα όντως να εξελιχθεί στο νέο Chandli.

Φυσικά, είναι ποδόσφαιρο και πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν, όμως, πρέπει να συγχαρώ την Ανόρθωση για την εξαιρετική κίνηση.

Αμμόχωστος, θα επιτστρέψουμε!

Τεντ φαν Λέουβεν,
Τεχνικός Διευθυντής

Σχετικά Νέα