Ο Μάρκους Χόλγκερσον και η ιστορία της περαστικής αρκούδας

Ο Τεντ Φαν Λέουβεν για τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε

Υπάρχει μια ταινία στο YouTube, στην οποία τα μέλη δυο ομάδων, μια με τα άσπρα και μια με τα μαύρα, πετούν μπάλες μεταξύ τους. Από τον θεατή ζητείται να μετρήσει τον αριθμό των φορών που τα μέλη της ομάδας με τα άσπρα περνούν την μπάλα ο ένας στον άλλο. Είναι γρήγορο, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, η ταινία σταματά. Εμφανίζεται μια ερώτηση στην οθόνη: «Είδατε την περαστική αρκούδα;» Τότε η ταινία επαναλαμβάνεται. Και πράγματι: Μια τεράστια μαύρη αρκούδα περπατά από το δεξί στο αριστερό άκρο της οθόνης. Το χάσατε εντελώς την πρώτη φορά. Συμπέρασμα: «Εύκολα σου διαφεύγει κάτι για το οποίο δεν κοίταζες».

Στην περίπτωση της υπογραφής του Μάρκους Χόλγκερσον, ήταν η ίδια ιστορία. Σχεδόν. Εφόσον ήμαστε συγκεντρωμένοι στην απόκτηση ενός ποιοτικού κεντρικού αμυντικού, η Ανόρθωσις έκανε τα πάντα να αποσπάσει την υπογραφή του Ντένις Τονούτσι, ο οποίος μας έκλεψε τις καρδιές στην προετοιμασία. Ο Ντένις ωστόσο, δεν έλαβε την τελική του απόφαση ακόμα. Η καρδιά του, του υπαγορεύει να έρθει στην Ανόρθωση. Αγαπά τον Σύλλογο, την ομάδα και τους φιλάθλους, αλλά το μυαλό του δεν είναι ακόμα έτοιμο να εγκαταλείψει το όνειρό του, να παίξει σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έπρεπε να προχωρήσουμε, αφού η έναρξη του πρωταθλήματος για μας πλησιάζει.

Τώρα η ιστορία με την περαστική αρκούδα. Μέσα σε όλες μας τις προσπάθειες να αποκτήσουμε τον Τονούτσι, σχεδόν δεν παρατηρήσαμε την αρκούδα που περνούσε και είχε το όνομα Μάρκους Χόλγκερσον. Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι, αφού ήταν διαθέσιμος τέλη Αυγούστου, παρόλο που αγωνίστηκε σε κάθε παιχνίδι της Helsingborg.  Ήταν εκεί μόνο από αφοσίωση, βοηθώντας τον παλιό του σύλλογο μετά από μια κακή έναρξη στην περίοδο, αφού έμεινε ελεύθερος από την Wigan. Έτσι, ο Μάρκους δεν είχε μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Helsingborg. Για την ακρίβεια, ήθελε την εμπειρία της ζωής σε ένα άλλο πρωτάθλημα, σε άλλη χώρα.

Ο Μάρκους Χόλγκερσον, είναι ένα ξεχωριστό άτομο. Ανοιχτός και ειλικρινής, ασυμβίβαστος και με καθαρό μυαλό. Τον συνάντησα μια φορά στη Νέα Υόρκη, όπου έπαιζε για τους Red Bull και μου έκανε αρκετή εντύπωση. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής, είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός, όπως πολλοί στη Σκανδιναβία. Παίζουν όπως είναι οι ίδιοι: απλά, ίσια, ειλικρινά. Η Σουηδική πρώτη κατηγορία Allsvenskan, μοιάζει πολύ με την κυπριακή πρώτη κατηγορία. Σκληρή και καλύτερη απ’ όσο δείχνει με την πρώτη ματιά.

Στα 29 του, ο Μάρκους είναι στα καλύτερά του χρόνια για αμυντικός. Είναι ύψους 1,93μ, μια δύναμη στον αέρα, σήμα κατατεθέν συμπαγούς άμυνας. Όταν τον πλησιάσαμε, δεν δίστασε ούτε στιγμή. Ήξερε την Κύπρο. Ήξερε την ιστορία της Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Μέσα σε μια μέρα, πήρε το αεροπλάνο για τη Λάρνακα. Και ήξερε: αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή, για το κατάλληλο άτομο στο κατάλληλο σημείο.

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ο Μάρκους έρχεται να μας βοηθήσει, να πετύχουμε το κοινό όραμα:

Αμμόχωστος, η Ανόρθωσις θα επιστρέψει
Τεντ φαν Λέουβεν,
Τεχνικός Διευθυντής

 

 

Σχετικά Νέα