Ο Εντέ στην Ανόρθωση

Ο Τεντ Φαν Λέουβεν για τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε

«Ο Εντέ στην Ανόρθωση;
Στα όνειρά σου, μπορεί»

Τα Γερμανικά είναι μια όμορφη και πλούσια γλώσσα. Γι’ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα, ακούγεται σαν πολυβόλο που μιλά.

Προσπαθήστε να πείτε: «Du, Ted. Spinnst du? Ede nach Zypern holen?». Ήταν ένας πολύ καλός Γερμανός φίλος, ο οποίος το είπε σε μένα. Ήθελε να με προειδοποιήσει, πολλές βδομάδες πριν. Αυτή θα είναι μια δύσκολη μεταγραφή. Και όντως, είχε δίκαιο. Αλλά στην Ανόρθωση, δεν σκεφτόμαστε τα προβλήματα. Σκεφτόμαστε τις λύσεις.

«Spinnst du…» Στα γερμανικά, ακούγεται σαν το στεγνωτήριο του πληντυρίου σε πλήρη ταχύτητα. Σε απλά ελληνικά σημαίνει: «Τεντ, έχασες το μυαλό σου; Ο Τσινεντού στην Κύπρο; Στα όνειρά σου, μπορεί.»

Ο φίλος μου είχε καλή πρόθεση. Δεν μπορούσε να διανοηθεί, ότι αυτός ο προικισμένος αριστερός, ακραίος επιθετικός, θα σκεφτόταν ποτέ να έρθει σ’ αυτό το υπέροχο νησί για οτιδήποτε άλλο εκτός από διακοπές.

Αλλά καταφέραμε να τον πείσουμε ότι είμαστε στο μέσο ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος πρότζεκτ με την Ανόρθωση Αμμοχώστου. Τον πείσαμε ότι μπορούμε να κτίσουμε μια ξεχωριστή ομάδα. Και ότι είναι δυνατό να διαδραματίσει ένα ξεχωριστό ρόλο σε αυτό το όνειρο. Μια ομάδα η οποία πρέπει να είναι ικανή να παίξει εξεζητημένο ποδόσφαιρο, βασισμένο στην ατσαλένια αντοχή και σε μια νοοτροπία ότι δεν πεθαίνουμε ποτέ.

Χθες, ένας οπαδός της Ανόρθωσης με πλησίασε στους δρόμους της Λάρνακας με μια ερώτηση: «Πρέπει να είναι πολύ καλός, αυτός ο Εντέ. Τον περίμενες τόσο καιρό». Πράγματι, ο Τσινεντού Εντέ είναι ξεχωριστός. Ένας πολύ χαρισματικός ποδοσφαιριστής, αλλά επίσης λάτρης του ποδοσφαίρου υψηλής τεχνολογίας. Και είναι ένα μικρό θαύμα πράγματι, που ήρθε από τη Μάιντζ ’05 με δανεισμό στην Ανόρθωση Αμμοχώστου.

Γρήγορος, γρήγορος με την μπάλα, αριστεροπόδαρος, μπορεί να παίξει στο φτερό, στη μεσαία γραμμή, πίσω από τον επιθετικό. Τεχνική που κόβει την ανάσα, καλός μπαλαδόρος. Έξυπνο άτομο, έξυπνος ποδοσφαιριστής.

Ήρθε από το εργοστάσιο ταλέντων του Reinickerdorfer Füchse στο Βερολίνο. Το 2006 προσγειώθηκε στο γίγαντα Χέρτα και από την στιγμή εκείνη έχω ακολουθήσει αυτό τον κομψό μάγο. Τον είδα στη Χέρτα, στην Μπόχουμ, στην Μπερλίν, την Μάιντζ, τη Καιζερλάουτερν. Όχι λιγότερα από 31 παιχνίδια με τις μικρές εθνικές της Γερμανίας, 7 τέρματα.

Ένας παίχτης με κάποια ευφυία στο παιχνίδι του, ο οποίος ωστόσο έχασε λίγο την χαρά στο ποδόφαιρο. Με τη βοήθεια των καλών μας φιλάθλων, σκοπεύουμε να φέρουμε τον Τσινεντού Εντέ πίσω στα επίπεδα που ανήκει.

Ελπίζω αυτό ο πολύ ξεχωριστός άνθρωπος να βρει το δρόμο για τις καρδιές των οπαδών αυτού του πολύ ξεχωριστού Συλλόγου.

Αμμόχωστος: Η Ανόρθωσις θα επιστρέψει.

Τεντ φαν Λέουβεν
Τεχνικός Διευθυντής

Σχετικά Νέα