Γκονζάλο Γκαρσία – «We belong together»

Ο Τεντ Φαν Λέουβεν για τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε

Το «We belong together» της Μαράια Κάρεϊ, μονοπώλησε τα τσαρτ στην Ευρώπη. Ο τυφώνας Κατρίνα επιτέθηκε στη Λουιζιάνα, το Μισισίπι και την Αλαμπάμα. Ο Πάπας Ιωάννης ο δεύτερος απεβίωσε, το Έαρμπας 380 έκανε την πρώτη του πτήση, ο Λανς Άρμστρογκ κέρδισε τον έβδομο σερί γύρο της Γαλλίας, το «Me at the Zoo» ήταν η πρώτη ταινία που ανέβηκε σε μια καινούρια ιστοσελίδα ταινιών που ονομαζόταν «YouTube»!

Ήταν το καλοκαίρι του 2005. Ήταν το καλοκαίρι που εγώ κι ο Γκονζάλο Γκαρσία-Γκαρσία γνωριστήκαμε για πρώτη φορά. Ένας παίχτης της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε το κουράγιο να αγωνιστεί στην ομάδα χωριού του AGOVV. Και από το πρώτο λεπτό, υπήρχε σπίθα στον αέρα. Ένα φανταστικό άτομο, ένας φανταστικός παίχτης. Δεν είναι παράξενο που είχαμε μια φανταστική χρονιά στην AGOVV Apeloorn. Απ’ εκεί, οι δυο ταξιδέψαμε στον κόσμο. Σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αλλά οι δεσμοί που μας συνδέουν, ήταν πάντα γύρω μας.

Πρέπει να ήταν το πεπρωμένο που μας έφερε μαζί στην Ανόρθωση. Δυστυχώς, ο Γκονζάλο ήταν στην Ανόρθωση απλά δανεικός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όταν ξεκινήσαμε να κτίζουμε μια νέα ομάδα της Ανόρθωσης για το μέλλον, ο παίχτης κλειδί ήταν πάντα ο Γκονζάλο. Όλη η ομάδα, όλες οι κινήσεις απόκτησης παικτών που έγιναν, έγιναν μ’ αυτόν στα υπόψιν. Ο El Magico ήταν πάντα το επίκεντρο του σχεδιασμού. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με αξιοσημείωτες ικανότητες. Είναι ένας καλλιτέχνης. Έχει στυλ και χάρη. Η μόδα περνά, αλλά το στυλ παραμένει.

Ο Γκονζάλο είχε μεγάλο κίνητρο να συμμετέχει στο πρότζεκτ της Ανόρθωσης. Υπήρχε ωστόσο ένα πρόβλημα. Ένα τεράστιο πρόβλημα. Ο Γκονζάλο ήταν δεσμευμένος με συμβόλαιο με τη Μακάμπι και ήταν απρόθυμοι να τον αφήσουν να φύγει. Πολύ απρόθυμοι. Αλλά με τη βοήθεια του προέδρου μας κ. Χρήστου Πουλλαΐδη, του εκτελεστικού συμβούλου κ. Φραντζέσκου Χ”Μιχαήλ και του μάνατζερ του Γκονζάλο, κ. Κάρελ φαν Μπούρικ, καταφέραμε τελικά να ολοκληρώσουμε τη μετεγγραφή. Χρειάστηκαν αίμα, ιδρώτας και δάκρυα.

Η μεγαλύτερη συμβολή ωστόσο, έγινε από τον Γκονζάλο τον ίδιο. Παρότι έχω πολιτική ποτέ να μην μιλώ για ποσά, νομίζω οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης πρέπει να γνωρίζουν πως ο Γκονζάλο έκανε μια μεγάλη, μεγάλη οικονομική θυσία για να παίξει σε μας.

Ο Γκονζάλο και η οικογένειά του αγαπούν την Κύπρο, αγαπούν την Ανόρθωση, πιστεύουν στο πρότζεκτ μας.

Και για μένα, είναι σαν μια επανένωση που έπρεπε να γίνει. Πείτε το πεπρωμένο. Πείτε το μοίρα. Είμαι απλά χαρούμενος που οι δεσμοί που μας δένουν, είναι ακόμα γύρω μας.

Όπως τραγούδησε η Μαράια Κάρεϊ το 2005, όταν γνωριστήκαμε στην Ολλανδία: We belong together.

Η Ανόρθωσις, ο Γκονζάλο κι εγώ.

 

Αμμόχωστος, η Ανόρθωσις θα επιστρέψει.

Τεντ φαν Λέουβεν,

Τεχνικός Διευθυντής

Σχετικά Νέα