Ο Τεντ Φαν Λέουβεν για τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε

Ο Τεντ Φαν Λέουβεν για τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε

Η κατασκευή μιας ομάδας, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, που μπορεί να συγκριθεί με τον σχεδιασμό ενός φαρμάκου. Όλοι οι παίχτες έχουν επιρροή ο ένας στον άλλο. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι με δυνατά κι αδύνατα σημεία. Είναι μια τέχνη να βρεις παίχτες οι οποίοι μπορούν να αντισταθμίζουν ο ένας τον άλλο, κάνοντας την ομάδα πιο συμπαγή. Ένα άλλο θέμα, είναι οι χαρακτήρες τους. Πως συμπεριφέρονται στη λειτουργία της ομάδας.

Ειδικά στην Ανόρθωση, με τόσους ποδοσφαιριστές να αποχωρούν, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε στο μέλλον και να φανταστούμε πως οι νέοι παίχτες θα ταιριάξουν με τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υπογράψει ακόμα.

Πρέπει να γίνει με προσοχή. Αυτός είναι ο λόγος που η Ανόρθωσις άρχισε τη δημιουργία μιας ομάδας με υπομονή. Ο προϋπολογισμός μας είναι περιορισμένος για την δημιουργία ενός υγιούς μέλλοντος.

Αυτός που φτιάχνει μια ομάδα, ξεκινά από τα θεμέλια. Μια θεμελιώδης θέση, είναι η θέση “6”. Ο αμυντικός μέσος. Ένα από τα προβλήματα της περασμένης περιόδου, ήταν ότι η Ανόρθωσις δεν κέρδισε πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, με τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε.

Δεν είναι ένας διάσημος ποδοσφαιριστής με μεγάλο όνομα. Αλλά ο Ιράκλι είναι καλά καταρτισμένος για τη θέση “6”. Είναι ένας νικητής, ένας δουλευτής, ένας μαχητής και είναι γνώστης των δικών του περιορισμών. Στην Ολλανδία, αποκαλούμε αυτούς τους παίχτες “σκούπες”. Συνήθως υποτιμούνται από το πλήθος, αλλά τους πεθυμούν όταν φύγουν.

Ο Μαϊσουράτζε ήταν ένας συνήθης ποδοσφαιριστής της Ντίλα Γκόρι, όταν τον εντόπισα για πρώτη φορά.

Όταν όμως τον προσκάλεσα στη Βαλέτα τον Ιανουάριο, έκανε μεγάλη πρόοδο υπό τις οδηγίες του Άντρε Πάους και ήταν ένας καταλυτικός παράγοντας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Ο Μαϊσουράτζε είναι μια πολύ συγκροτημένη προσωπικότητα που πάντα προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση. Ποτέ δεν απογοητεύει την ομάδα. Αυτοί είναι οι χαρακτήρες που ψάχνουμε. Αυτοί είναι οι παίχτες της Ανόρθωσης.

Ο Ιράκλι είχε κι άλλες προτάσεις πέραν από την Ανόρθωση. Αλλά επέλεξε να γίνει μέρος της ομάδας μας, χωρίς ίχνος αμφιβολίας. Είναι μόλις 25 ετών. Νομίζω υπάρχει μεγάλη προοπτική σε αυτόν, μπορούμε να τον αναπτύξουμε.

Θέλα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μ’ αυτό τον ποδοσφαιριστή, θέλω να ευχαριστήσω τον Ιράκλι μ’ αυτό τον σπουδαίο Σύλλογο.

 

Αμμόχωστος, θα επιστρέψουμε,

Τεντ φαν Λέουβεν, Τεχνικός Διευθυντής

Σχετικά Νέα