Οι αριθμοί του πρωταθλήματος

Οι αριθμοί του πρωταθλήματος

Η σεζόν 2020-21 ολοκληρώθηκε για την ομάδα μας σε ό,τι αφορά στο θεσμό του πρωταθλήματος, με την κατάληξη να μας φέρνει στην τέταρτη θέση με 57 βαθμούς έναντι 68 της τρίτης στην κατάταξη ΑΕΛ. Εξ αυτών, οι 51 κατακτήθηκαν στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και έξι στη δεύτερη.

Στο σύνολο, κερδίσαμε τα 16 από τα 36 παιχνίδια μας, ενώ φέραμε εννιά ισοπαλίες και 11 ήττες. Οι 10 από τις νίκες αυτές επιτεύχθηκαν στο «Α. Παπαδόπουλος» και έξι εκτός. Ένα από τα στοιχεία που καταγράφηκαν φέτος ήταν τα δυο σημαντικά σερί που κάναμε, με τους 11 αγώνες αήττητοι στην αρχή του 2021 και τα οκτώ συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που κερδίσαμε.

Από τα 36 παιχνίδια μας στα 14 κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνά μας, με τον Λόρια να καταγράφει τα 13 και τον Τζουρ ένα. Στον αντίποδα σκοράραμε στα 26 από τα 36 παιχνίδια μας.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές

Πάμε τώρα στα ατομικά στατιστικά. Κανείς παίκτης μας δεν αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια, με τους Γκιόργκι Λόρια και Άντερσον Κορέια να έχουν αγωνιστεί σε 34 από τα 36. Κωστάκης Αρτυματάς (33) ακολουθεί και με 31 οι Μουρτάζ Νταουσβίλι, Τζόζεφ Χουσμπάουερ, Νίκος Καλτσάς, Γκιόργκι Κβιλιτάϊα. Σε ό,τι αφορά λεπτά, ο Λόρια με 3060 είναι ο πρώτος και ακολουθούν Κορέια (2876), Αρτυματάς (2703), Βργκοτς (2479) και Νταουσβίλι (2448).

Τα γκολ

Σκοράραμε 44 φορές στη φετινή αγωνιστική περίοδο, με τον Κβιλιτάϊα να είναι ο πρώτος μας σκόρερ με 14. Ο Οκριαβίλι ακολούθησε με εννιά και οι Καλτάς, Μανιάς με τέσσερα. Σημειώθηκαν και δυο χατ τρικ, του «Κβίλι» με Ένωση και του Μανιά με Νέα Σαλαμίνα.

Συνολικά 14 ποδοσφαιριστές μας σκόραραν φέτος και οι υπόλοιποι είναι οι εξής:

Παίκτης Γκολ
Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Αμπαρτζουμιάν 2
Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Μίχα, Μαργκάσα, Ελουντού, Σελίν, Κορρέα 1

Οι κορυφαίοι πασέρ

Για να μπει ένα γκολ χρειάζεται να γίνει ομαδική δουλειά και από τα 44 γκολ μας, στα 22 υπήρξε τελική πάσα γνωστή στην ποδοσφαιρική αργκό ως ασσίστ. Να σημειώσουμε πως για την καταγραφή του στατιστικού αυτού συμβαδίζουμε με το πρωτόκολλο της Opta όπου τα κερδισμένα φάουλ ή πέναλτι και οι ενέργειες που οδηγούν σε αυτογκόλ δεν καταγράφονται.

Πρώτος πασέρ μας για φέτος ο Νίκος Καλτσάς με εφτά, ενώ οι Ντορ Μίχα και Τζόζεφ Χουσμπάουερ ακολουθούν με τέσσερις και τρεις αντίστοιχα. Τις υπόλοιπες οκτώ έδωσαν οι εξής ποδοσφαιριστές:

Παίκτης Ασσίστ
Νταουσβίλι, Χριστοφή 2
Γκαλίτισιος, Κορέϊα, Κβιλιτάϊα, Μπουσουλάτζιτς 1

Το ποινολόγιο

Για το τέλος αφήσαμε τις κάρτες, όπου φέτος είχαμε μόλις μια αποβολή κι αυτή με δυο κίτρινες του Αμπαρτζουμιάν απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Σε ό,τι αφορά στις κίτρινες, Μουρτάζ Νταουσβίλι με οκτώ και Σπύρος Ρισβάνης με εφτά τιμωρήθηκαν περισσότερο κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη με βάση τις θέσεις που αγωνίζονται.

Σχετικά Νέα