Συλλεκτικά νομίσματα Ανόρθωσης Αμμοχώστου-ΓΣΕ

Συλλεκτικά νομίσματα Ανόρθωσης Αμμοχώστου-ΓΣΕ

Η ευτυχής συγκυρία της συμπλήρωσης 110 χρόνων ζωής του συλλόγου μας και η πρόθεση να τιμηθούν οι από ιδρύσεως άρρηκτοι δεσμοί με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Ευαγόρα», η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει τη διάθεση συλλεκτικών νομισμάτων αφιερωμένων στους δυο συλλόγους.

Η μια όψη απεικονίζει το έμβλημα της Ανόρθωσης και η άλλη αυτό του ΓΣΕ, θέλοντας να τονίσουμε τη σχέση μεταξύ μας αφού ως γνωστό σε περίπτωση διάλυσης του συλλόγου μας όλη του περιουσία θα παραχωρηθεί στον ΓΣΕ και το Ελληνικό Γυμνάσιο Βαρωσίων. Η διάμετρος του νομίσματος αναγράφει «110 χρόνια Ανόρθωσις Αμμοχώστου».

Ο λόγος που επιλέγηκε να εκδοθεί νόμισμα για να τιμηθεί η σχέση με τον ΓΣΕ δεν είναι ασφαλώς τυχαίος καθώς συνδέονται με την ιστορία της πόλης μας και του Βασιλιά της Σαλαμίνας Ευαγόρα, το όνομα του οποίου δόθηκε στον γυμναστικό της σύλλογο. Κατά την περίοδο της κατοχής του νησιού μας από τους Πέρσες, απαγορευόταν στους Κύπριους Βασιλιάδες να κόβουν χρυσά νομίσματα καθώς μόνο οι Πέρσες είχαν αυτό το δικαίωμα. Επίσης σε αυτά απεικονίζονταν ανατολικής προέλευσης σύμβολα. Ο Βασιλιάς της Σαλαμίνας Ευαγόρας Α’ προχώρησε σε μια πράξη επαναστατική για την εποχή, κόβοντας δικό του χρυσό νόμισμα και μάλιστα σε αυτό απεικονίζονταν ελληνικά σύμβολα όπως η Θεά Αθηνά, ο Ηρακλής κτλ.

Τα νομίσματα είναι διαθέσιμα με παραγγελία online και τιμώνται προς €40. Θα τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://bit.ly/3dLmMZq 

Σχετικά Νέα