Match report: ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (στιγμιότυπα)

Match report: ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (στιγμιότυπα)

Τη συμμετοχή για 17η φορά σε τελικό με στόχο το 11ο τρόπαιο εξασφάλισε η ομάδα μας, μετά τη μεγάλη νίκη που σημείωσε με 3-1 επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Με αυτήν προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-1 επί των «γαλαζοκιτρίνων» και ολοκλήρωσε μια αλάνθαστη πορεία με πέντε νίκες μέχρι τον τελικό.  Αυτός θα διεξαχθεί πάλι στο ΓΣΠ στις 15/5 με ώρα έναρξης τις 21:00.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ να δείχνει διάθεση να κρατήσει τη μπάλα και να βρει ένα γκολ, όμως ήταν η ομάδα μας που το πέτυχε με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα του Χουσμπάουερ. Δεύτερο γκολ για το Τσέχο στο θεσμό.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γκάρνερ στο 37’ να ισοφαρίσει όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση το δίδυμο Καλτσά-Κορρέα που μας έδωσε την πρόκριση. Πρώτα στο 45’ και μετά στο 75’ με δυο εκτελέσεις στημένων του Ελλαδίτη, ο Κορρέα με ισάριθμες κεφαλιές διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σύνθεση Ανόρθωσης:

Λόρια, Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορρέα, Καλτσάς, Κορέια (79′ Χουσμπάουερ), Κ. Αρτυματάς, Αμπαρτζουμιάν (55′ Μίχα), Χουσμπάουερ (79′ Πηλέας), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια (64′ Χριστοφή).

Δηλώσεις:

Τιμούρ Κετσπάγια: «Αξίζουν συγχαρητήρια οι ποδοσφαιριστές. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα αυτά τα δυο χρόνια. Αδικηθήκαμε πολλές φορές αλλά πάλι καταφέραμε να είμαστε σε τελικό μετά από πολλά χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως το παιχνίδι θα είναι εύκολο. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι πολύ καλή ομάδα και το είδαμε όταν παίξαμε μαζί τους. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως υπάρχει Θεός και στη ζωή δεν γίνεται τίποτα τυχαίο. Δεν είναι τυχαίο ότι παίζαμε τη χρονιά, την Ευρώπη σε ένα παιχνίδι. Δεν θα επεκταθώ γιατί ξέρετε καλά τι εννοώ. Ευχαριστούμε όλους που υποστηρίζουν αυτή την ομάδα. Οργανωμένος και ανοργάνοτους. Χαίρομαι γιατί τα παιδιά τους έκαναν να ονειρεύονται ένα τίτλο. Σίγουρα αυτός ο τίτλος δεν ήταν ο πρώτος μας στόχος αλλά το να κερδίζεις το ΑΠΟΕΛ δεν είναι απλό».

Παύλος Κορρέα : «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, παλέψαμε και στα δυο παιχνίδια και ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή. Δίκαια νικήσαμε και μακάρι να παν όλα καλά στον τελικό. Είναι από αυτές τις νύχτες που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Στατιστικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΕΛ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Τελικές 6 4
Στον στόχο 4 3
Αποκρούσεις 0 3
Φάουλ 19 15
Κίτρινες 3 3
Κόκκινες
Οφσάιντ 0 1
Κόρνερ 7 2
Κατοχή 65% 35%

 

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα