Καταδίκη γενοκτονίας Αρμενίων

Καταδίκη γενοκτονίας Αρμενίων

Η 24η Απριλίου του 1915 έχει περάσει στην ιστορία ως μια από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω της βαρβαρότητας που επέδειξαν οι Τούρκοι προς τους Αρμενίους και έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα μνήμης της γενοκτονίας που υπέστηκαν.

Την ημέρα αυτή υπήρξε η κορύφωση του δράματος για τον Αρμενικό λαό, όταν η ηγεσία του φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Κωνσταντινούπολης απαγχονίστηκαν. Συμπεριφορά προς μειονότητες που οι Τούρκοι επέδειξαν και εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης αλλά πολλάκις και στην Κύπρο.

Η περίοδος του Α’ παγκοσμίου πολέμου είχα χαρακτηριστεί από τις σφαγές αυτές με τις αρμενικές πηγές να καταγράφουν την απώλεια 1,500,000 ανθρώπων. Μέχρι τις μέρες μας, ο Αρμενικός λαός δίνει τη μάχη του για να αναδείξει τη γενοκτονία που υπέστη και να πετύχει τη διεθνή αναγνώρισή της, γεγονός για το οποίο δέχεται το μένος της Τουρκίας αλλά και του Αζερμπαϊτζάν, με το ζήτημα του Νακόρνο Καραμπάχ να αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για την περιοχή.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου καταδικάζει μετά βδελυγμίας την βάρβαρη συμπεριφορά των Τούρκων και των συμμάχων τους προς τον φιλικό λαό των Αρμενίων και επιθυμεί να καλέσει την διεθνή κοινότητα να προχωρήσει και ίδια στο αυτονόητο: την καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας και την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Φώτο: Από διαμαρτυρία των Αρμενίων στις ΗΠΑ, όπου πρόσφατα αναγνωρίστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων.

Σχετικά Νέα