Ανόρθωσις-ΑΠΟΕΛ: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ανόρθωσις-ΑΠΟΕΛ: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Η δεύτερη αγωνιστική φέρνει ίσως το πιο πολυπαιγμένο ζευγάρι του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία δυο χρόνια στο πρόγραμμα, με την ομάδα μας να φιλοξενεί τον ΑΠΟΕΛ (4/9,20:00). Μέσα από ανάλυση και αριθμούς που ενδιαφέρουν θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα.

Δυο χρόνια, 10 φορές!

Τα έφεραν έτσι οι κληρώσεις του κυπέλλου που δώσαμε την τελευταία διετία 10 επίσημους αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα μας να έχει καταφέρει να κερδίσει τους εφτά, φέραμε δυο ισοπαλίες και χάσαμε κι μια φορά. Στο «Α. Παπαδόπουλος» δε έχουμε κερδίσει τους τελευταίους έξι αγώνες μεταξύ μας.

Πιο έτοιμος αντίπαλος

Πέραν της προϊστορίας, ο ΑΠΟΕΛ φέτος μετρά περισσότερους επίσημους αγώνες αφού δίνει τον όγδοο σε αντίθεση με την Ανόρθωση για την οποία είναι ο δεύτερος. Οι «γαλαζοκίτρινοι»  Μετρούν δυο προκρίσεις στην Ευρώπη κι έναν αποκλεισμό, καθώς και την ισοπαλία με την Πάφο στην πρεμιέρα. O συνολικός απολογισμός είναι τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα με τα γκολ να είναι εφτά υπέρ και έξι κατά.

Πολλές αλλαγές

Καλοκαίρι αλλαγών και στον ΑΠΟΕΛ το φετινό, αφού 16 ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν με τελευταίο τον Τάσο Δώνη στο φινάλε του φετινού παραθύρου μεταγραφών. Άλλοι τόσοι περίπου αποχώρησαν.

Μίλανιτς-Αυγουστή

Οι δυο τεχνικοί των ομάδων έχουν προϊστορία στο ποδόσφαιρό μας αφού στη θητεία του στην Πάφο ο κ. Ντάρκο Μίλανιτς αντιμετώπισε δυο φορές τον κ. Αυγουστή στο ΓΣΠ. Ισοπαλία 1-1 και νίκη ΑΠΟΕΛ 2-1 τα αποτελέσματα.

Ο άτυχος Μιχαήλ

Οι μετακινήσεις από τον ένα σύλλογο στον άλλο δεν είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο, με το Νεόφυτο Μιχαήλ να είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση. Δυστυχώς ο Κύπριος τερματοφύλακας δε θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα μας λόγω τραυματισμού. Οι Γκιόργκι Κβιλιτάια, Μουρτάζ Νταουσβιλι είναι αντίστοιχες περιπτώσεις ενώ «κυανόλευκο» παρελθόν έχει και ο Ανδρέας Καρό.

Παράγοντας «Παπ»

Το πλέον αξιοσημείωτο που αφορά στην αναμέτρηση, είναι το γεγονός πως σε λιγότερο από 24 ώρες από την έναρξη διάθεσής τους τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Οι εξέδρες θα είναι κατάμεστες με το κομμάτι των οργανωμένων οπαδών να επιστρέφει σε επίσημο αγώνα στη «Νότια» μετά από τέσσερα χρόνια.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Nasca Luigi

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Σχετικά Νέα