Ολυμπιακός Vs Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ολυμπιακός Vs Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά για την ομάδα μας από το ΓΣΠ, όπου θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό (27/8, 19:00) σε αναζήτηση της πρώτης φετινής νίκης. Ο αγώνας είναι ο δεύτερος χρονικά στο φετινό πρωτάθλημα και ο μοναδικός που θα γίνει το Σάββατο. Μέσα από ενδιαφέροντες αριθμούς αλλά και στοιχεία, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Αλλαγές παντού

Οι δυο ομάδες θα παρουσιαστούν σημαντικά αλλαγμένες στη φετινή σεζόν σε σχέση με την προηγούμενη, αν και στον Ολυμπιακό προέκυψε επιστροφή σε γνώριμα πρόσωπα. Ο Νεντίμ Τούτιτς αποχώρησε και στη θέση του επέστρεψε στην ομάδα ο Γιάννης Πετράκης, προπονητής του τη σεζόν 2020-21. Έφυγαν και παίκτες βασικά στελέχη του ρόστερ όπως οι Σαμπίνια, Μολ, Γκουστάβο και Μανρίκε. Αποκτήθηκε διψήφιος αριθμός παικτών. Ανάλογες συνθήκες ισχύουν και στη δική μας ομάδα με τον Ντάρκο Μίλανιτς να ντεμπουτάρει σε επίσημο αγώνα και πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Τα κοινά των δυο ομάδων

Τις δυο ομάδες κατά καιρούς συνδέουν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου που τις υπηρέτησαν και το φετινό ραντεβού δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο βοηθός προπονητής μας Σάσα Γκάιζερ είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2002-03 ενώ και το νέο μας απόκτημα Κίκο πρωτοήρθε στην Κύπρο για τους «μαυροπράσινους» το 2019. Παρελθόν και σημαντικό έχει στον Ολυμπιακό και ο τερματοφύλακας της ομάδας μας Νεόφυτος Μιχαήλ.

Πρεμιέρα πριν 22 χρόνια

Πρέπει να πάμε αρκετά πίσω στο χρόνο για να βρούμε αγώνα πρεμιέρας απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού τελευταία φορά που έγινε ήταν στις 17/9/2000 όταν και επικρατήσαμε 3-1 στο «Α. Παπαδόπουλος». Για την ιστορία δυο γκολ σημείωσε ο Μάριος Νεοφύτου και ένα ο Βάσος Μελαναρκίτης.

Δύσκολος αντίπαλος

Από την άλλη ο Ολυμπιακός στην τριετία της συνεχούς παρουσίας του στην πρώτη κατηγορία αποδείχθηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος για μας. Τον έχουμε αντιμετωπίσει τέσσερις φορές εκτός έδρας σε αγώνες πρωταθλήματος με τρεις νίκες δικές του και μια δική μας.

Στην Ανατολική

Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι η επιστροφή των οργανωμένων οπαδών σε επίσημο αγώνα της ομάδας μας μετά από μια τετραετία αποχής, αλλά όχι στο καθιερωμένο πέταλο του ΓΣΠ όταν είμαστε φιλοξενούμενοι. Η διοίκηση του Ολυμπιακού παραχώρησε την Ανατολική εξέδρα στον κόσμο μας και αναμένεται μαζική προσέλευση. Λεπτομέρειες προπώλησης: https://bit.ly/3APeThj

Σχετικά Νέα