ΑΕΚ-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

ΑΕΚ-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αγωνιστική περίοδος 2021-22 και η ομάδα μας κλείνει τις υποχρεώσεις της πριν το Πάσχα απέναντι στην ΑΕΚ εκτός έδρας. Είναι το πρώτο παιχνίδι για τον Β’ γύρο στο γκρουπ τίτλου και ενδεχόμενη επιτυχία θα είναι σπουδαίας σημασίας. Μέσα από  ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης της Μ. Δευτέρας.

Πράξη 4η αλλά τελευταία;

Οι δυο ομάδες διεκδικούν πράγματα στο πρωτάθλημα αλλά συμμετέχουν και στα ημιτελικά του κυπέλλου, με την κλήρωση της Μ. Τρίτης να μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους. Ομόνοια και Εθνικός είναι οι άλλες δυο ομάδες που συμμετέχουν.

H φόρμα της AEK

Από άποψης αποτελεσμάτων, η ΑΕΚ είναι αλήθεια πως μέσα στο 2022 έχει υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με το πρώτο μισό όπου ήταν η πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στα τελευταία 15 παιχνίδια της πέτυχε μόλις τρεις νίκες, με τη μια να έρχεται επί της ομάδας μας. Αυτή είναι και η μόνη εκτός έδρας νίκη των Λαρνακέων από τις 4/12.

Ανοιχτό για όλα το γκρουπ τίτλου

Η νίκη της Πάφου μέσα στη Λεμεσό επί του Απόλλωνα έφερε το πρωτοφανές τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος όλο το γκρουπ να είναι σε απόσταση εννιά βαθμών με θεωρητικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Κάτι που αναδεικνύει και τη σημασία κάθε αγώνα.

Αρνητικό σερί

Απέναντι στην ομάδα της ΑΕΚ τρέχει ένα σερί αγώνων που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, με δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Η πιο πρόσφατη, με 3-1, είναι και η μοναδική μας ήττα στη Β’ φάση του πρωταθλήματος.

Μπαίνει δυνατά στο Β’

Από τα χαρακτηριστικά της φετινής ΑΕΚ όπως παρουσιάζεται στατιστικά, είναι πως σκοράρει περισσότερο στο Β’ μέρος των αγώνων της , με τα 24 από τα 38 γκολ να έχουν σημειωθεί σε αυτό το διάστημα. Τα 11 δε, στο ξεκίνημα της επανάληψης, 45-60’. Όμως αυτή η εικόνα έχει διαφοροποιηθεί στα play offs καθώς σκόραρε τα δυο από τα εφτά γκολ της στο δεύτερο ημίχρονο και κανένα στο 45-60’.

Συμμετοχές

Ο Ιβάν Τρισκόφσκι είναι ο κορυφαίος σε συμμετοχές και αγωνιστικά λεπτά στην ΑΕΚ, καθώς έχασε μόλις ένα παιχνίδι στα 27 πρωταθλήματος ως τώρα. Μια λιγότερη έχει ο Λέδες ενώ ακολουθεί ο Μιλίτσεβιτς με 23. Για την ομάδα μας το σκηνικό είναι ίδιο, με τον Κορέϊα να ξεκινά βασικός σε όλους τους αγώνες, τον Λόρια να χάνει ένα ματς και τους Αρτυματά, Ουάρντα τρία.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Da Silva Pinheiro Joao Pedro
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

Σχετικά Νέα