Απόλλων-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Απόλλων-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Φινάλε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής για την ομάδα μας, καθώς απέναντι στον Απόλλωνα στη Λεμεσό έχει την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση στους πέντε βαθμούς. Μέσα από την ανάλυση των δεδομένων των δυο ομάδων, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Ο πιο σταθερός

Κατά γενική ομολογία, ο Απόλλωνας είναι η ομάδα που έκανε την πιο σταθερή πορεία ως τώρα στο πρωτάθλημα και για αυτό προηγείται. Ξεκίνησε με τέσσερις νίκες τη σεζόν και ποτέ δεν έπεσε κάτω από την τρίτη θέση του πίνακα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως έκανε πορεία οκτώ νικών, μιας ισοπαλίας και δυο ηττών στον πρώτο γύρο και μετρά έξι νίκες δυο ισοπαλίες και δυο ήττες στο δεύτερο. Η ομάδα μας τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί, 10 αγώνες, όμως έμεινε αρκετά πίσω στο πρώτο μισό.

Καλύτερες επιθέσεις

Πέραν από τη βαθμολογία, οι δυο ομάδες είναι κορυφαίες και στο σκοράρισμα με τον Απόλλωνα πρώτη επίθεση με 35 γκολ έναντι 34 της ομάδας μας. Αμυντικά, ο Απόλλωνας εξακολουθεί να είναι καλύτερος με 19 έναντι 24 που δεχθήκαμε αν και στα τελευταία 10 παιχνίδια οι ισορροπίες άλλαξαν. Η ομάδα μας δέχθηκε έξι γκολ έναντι εννιά του Απόλλωνα.

Πλουραλισμός

Ένα ακόμα στοιχείο με ενδιαφέρον, το γεγονός πως οι δυο ομάδες έχουν βρει γκολ από πολλούς παίκτες τους και συγκεκριμένα 13 διαφορετικούς. Ο Πίττας με εφτά είναι ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Λεμεσού, οκτώ έχει ο Ουάρντα για την Ανόρθωση.

Το αφήνει για το τέλος

Το φινάλε των αγώνων του Απόλλωνα, διάστημα 75-90’, είναι το πιο περιπετειώδες φέτος μιας και το ένα τρίτο περίπου των γκολ του το έχει σκοράρει στο τέλος. Είναι δε μια ομάδα που έχει πάρει αρκετούς βαθμούς με γκολ που βρήκε στα τελευταία λεπτά. Η δική μας ομάδα έχει πιο ισορροπημένη κατανομή των γκολ που σημειώνει.

Συμμετοχές

Αν ο Άντερσον Κορέϊα επιλεγεί να είναι στην ενδεκάδα του αγώνα, τότε θα κλείσει ολόκληρη την πρώτη φάση του πρωταθλήματος ως βασικός. Ακολουθούν οι Λόρια, έχασε ένα ματς, Ουάρντα, Αρτυματάς που έχασαν δυο. Στον Απόλλωνα πρώτος είναι ο Κολ που έχασε ένα αγώνα και ακολουθούν οι Χαμάς και Ρομπέρζ με 19.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Pairetto Luca

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Σχετικά Νέα