Ολυμπιακός-Ανόρθωση: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Η β’ φάση του πρωταθλήματος μπήκε στην τρίτη αγωνιστική της και για την Ανόρθωση περιλαμβάνει το τελευταίο της ταξίδι στη Λευκωσία για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Μάλιστα το πρόγραμμα τα έφερε έτσι που οι δυο επισκέψεις μας στην πρωτεύουσα γίνονται σε συνεχόμενες εβδομάδες.

Μέσα από αριθμούς και στοιχεία, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Ήδη πετυχημένοι οι «Μαυροπράσινοι»

Η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι μπορεί να αισθάνεται ήδη πως η σεζόν της είναι πετυχημένη, αφού έχει καταστεί μόλις η τρίτη ομάδα εκτός του λεγόμενου «big6» που καταφέρνει να προκριθεί στο γκρουπ διεκδίκησης του τίτλου. Ο Ερμής (2013-14,2014-15) και η Νέα Σαλαμίνα (2015-16,2018-19) είναι οι άλλες δυο που το κατάφεραν. Η έκτη θέση δε είναι η ψηλότερη που έχουν τερματίσει από το 2004-05 όταν βγήκαν τέταρτοι.

Ο παράγοντας κύπελλο

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα είναι οι πιθανότητες να ξανασυναντήσουμε τον ίδιο αντίπαλο στα ημιτελικά του κυπέλλου. Την ερχόμενη Τετάρτη(17/6) υποδέχονται τον Εθνικό μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Αν προκριθούν θα καταστούν η δεύτερη ομάδα εκτός «big6» που είναι τόσο στο γκρουπ τίτλου όσο και στα ημιτελικά του κυπέλλου την ίδια σεζόν. Ο Ερμής του 2013-14 η άλλη ομάδα που το κατάφερε. Ως γνωστό η ομάδα μας προκρίθηκε για δεύτερη σερί σεζόν στους «4» και αναμένει αντίπαλο στην κλήρωση που θα γίνει 22/3.

Τρία ματς, τρεις προπονητές

Η Ανόρθωση ασφαλώς έχει τον ίδιο προπονητή, Τιμούρ Κετσπάγια, στον πάγκο της την τελευταία διετία αλλά σαφώς δε συμβαίνει αυτό με τον αντίπαλό μας. Στον πρώτη γύρο αναμετρήθηκε με το Γιάννη Πετράκη, στο δεύτερο με το Λεωνίδα Βόκολο ενώ τώρα προπονεί την ομάδα ο Γιαννέφκσι! Στον πάγκο έχει καθίσει και ο πρόεδρος Κώστας Σεραφείμ.

Παραδοσιακές δυσκολίες

Γενικότερα ο Ολυμπιακός είναι από τις δυσκολότερες εξόδους που έχουμε παραδοσιακά, αφού πολλές η προϊστορία των πολλών τελευταίων ετών είναι ισορροπημένη. Τα τελευταία 25 χρόνια έχουμε επισκεφθεί την έδρα του Ολυμπιακού 17 φορές και έχουμε κερδίσει στις οκτώ. Πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες  στα υπόλοιπα παιχνίδια μας.

Συμμετοχές παικτών

Δεν υπάρχει παίκτης του Ολυμπιακού που να έπαιξε και στα 28 παιχνίδια της ομάδας, με το αξιοσημείωτο να είναι πως πρώτος σε λεπτά είναι ο 18χρονος αμυντικός Στέλιος Ανδρέου με 2388 και 27 συμμετοχές ενδεκάδες. Έλειψε μια φορά με κάρτες. Για τη δική μας ομάδα οι Λόρια, Κορέϊα και Αρτυματάς Κ. είναι πρώτοι με 26 συμμετοχές στα 28 παιχνίδια.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Καλογήρου Μάριος         
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Σχετικά Νέα