Match report: Ανόρθωση-Καρμιώτισσα (στιγμιότυπα)

Για δεύτερη σερί σεζόν και 33η στην ιστορία της προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου η ομάδα μας, μετά την ευρεία νίκη της με 5-1 επί της Καρμιώτισσας. Η πρόκριση εξασφαλίστηκε με δυο νίκες και συνολικό σκορ 7-2.

Ο αγώνας ήταν ανοιχτός από το ξεκίνημά του με την Ανόρθωση να κυριαρχεί και αναπόφευκτα να βρίσκει νωρίς το δρόμο προς τα δίκτυα με κεφαλιά του Χριστοφή στο 15’. Ο «Τζίμης» συνέχισε το σερί του στο κύπελλο καθώς έχει εμπλακεί σε γκολ και στα τρία παιχνίδια που δώσαμε στο θεσμό φέτος. Δυο γκολ και μια ασσίστ ο απολογισμός του. Μέχρι το 34’ τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους, με τον Ντορ Μίχα πρωταγωνιστή αφού μοίρασε τις ασσίστ για τα τρία πρώτα μας γκολ. Μετά τον Χριστοφή έδωσε και στον Καλτσά (22’) και τον Μανιά (34’) τελικές πάσες. Με αυτές ο Ισραηλινός άσσος έφτασε στις έξι σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

Στο 57’ ο Χουσμπάουερ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, συμπληρώνοντας και τη δική του πολύ καλή εμφάνιση ενώ ίσως περισσότερο από όλα πανηγυρίστηκε το πέμπτο γκολ που σημειώσαμε καθώς το έβαλε ο Δανιήλ Παρούτης (79’) στο ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Λίγο νωρίτερα ο Χέρσκοβιτς με ομολογουμένως ωραίο τελείωμα είχε μειώσει σε 4-1.

Πέραν του Παρούτη, το ντεμπούτο του με την ομάδα μας πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Χρυσοστόμου ενώ για πρώτη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο πήρε λεπτά ο Παναγιώτης Αρτυματάς ενώ για πρώτη φορά βασικός αγωνίστηκε ο Παύλος Κορρέα.

Σύνθεση Ανόρθωσης

Τζουρ, Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς (Π. Αρτυματάς 46′), Μανιάς, Μίχα, Καλτσάς (Πηλέας 46′), Χουσμπάουερ, Ρισβάνης (Ελουντού 46′), Μαργκάσα, Κορρέα, Χριστοφή (Παρούτης 73′)

Δηλώσεις:

Τιμούρ Κετσπάγια: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Σίγουρα ήμασταν φαβορί μετά το πρώτο παιχνίδι. Η Καρμιώτισσα έκανε αρκετές αλλαγές αλλά αυτό που μετράει για μας είναι ότι ήμασταν σοβαροί από την αρχή μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στην ομάδα διότι έδειξε σοβαρότητα. Είμαστε η μοναδική ομάδα που διεκδικεί όλους τους τίτλους από πέρσι. Είμαστε στους 4 και περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο. Σίγουρα στα ημιτελικά τα πράγματα δεν θα είναι όπως ήταν στο σημερινό παιχνίδι. Πιστεύουμε στην ομάδα και θέλουμε να πάμε μέχρι τέλους».

Δανιήλ Παρούτης: «Περίμενα την ευκαιρία και είμαι χαρούμενος για το τέρμα που πέτυχα, το χρειαζόμουνα για τη ψυχολογία. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις στην Ανόρθωση. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί και υπάρχει μεγάλο ρόστερ».

Στατιστικά

Κατηγορία Ανόρθωση Καρμιώτισσα
Τελικές 17 6
Στον στόχο 14 4
Αποκρούσεις 3 9
Φάουλ 9 12
Κίτρινες 1 1
Κόκκινες
Οφσάιντ 0 1
Κόρνερ 6 1
Κατοχή 62% 38%

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα