Ανακοίνωση Δ.Σ. Ανόρθωσις Αμμοχώστου (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ) Δημόσια ΛΤΔ

Μετά λύπης μας αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή την τοποθέτηση αφού για ορισμένους φαίνεται πως η διαφύλαξη της ενότητας είναι έννοια αφηρημένη που συστέλλεται και διαστέλλεται κατά το πως τους βολεύει.

Τους τελευταίους μήνες, μέσα από τις αλλαγές που έγιναν στη δομή της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα στο επικοινωνιακό κομμάτι αποφασίστηκε συνειδητά πως την ομάδα στη δημόσια σφαίρα, ΜΜΕ και ΜΚΔ, θα εκπροσωπεί η επίσημη φωνή της δηλαδή το γραφείο τύπου στο εταιρικό/διοικητικό κομμάτι και οι εντός γηπέδου πρωταγωνιστές (παίκτες/προπονητής) στο αγωνιστικό. Σε αυτό το πλαίσιο η παρουσία του υπεύθυνου επικοινωνίας στα ΜΜΕ ήταν συχνή ενώ λαμβάνονταν και σε εβδομαδιαία βάση συνεντεύξεις από ποδοσφαιριστές για να μοιράζονται με τον κόσμο τις απόψεις τους στο αγωνιστικό.

Δυστυχώς αυτή η συνειδητή απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας έφτασε να ερμηνεύεται από ορισμένους ως αποχή από τα πεπραγμένα της ομάδας. Κοινώς, δίδεται η εντύπωση πως η διοίκηση δεν πράττει το καθήκον της που είναι να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και της εταιρείας γενικότερα. Ουδέν αναληθέστερο! Το να μην επιθυμείς να διαφημίζεις συνεχώς τα όσα πράττεις είναι δείγμα σοβαρότητας και όχι αδυναμίας ή αδιαφορίας όπως με τόση ευκολία και χωρίς γνώση εκστομίζουν κάποιοι επικαλούμενοι μάλιστα και την ενότητα.

Προς ενημέρωση του κόσμου μας, καταγράφουμε ένα μικρό μέρος των όσων έχει πράξει το νυν Δ.Σ. της εταιρείας από το Μάιο του 2019 όταν και ανέλαβε.

-Αγωνιστικά, η Ανόρθωση είχε βιώσει την περίοδο 2018-19 την ταπείνωση της συμμετοχής, για μη αγωνιστικούς λόγους καλά γνωστούς, στο γκρουπ αποφυγής του υποβιβασμού καθώς και έναν εξίσου ταπεινωτικό αποκλεισμό από το κύπελλο. Την τελευταία διετία, όπως σωστά επισημαίνει συχνά και ο προπονητής μας, έχουμε καταφέρει να διεκδικούμε και τους δυο τίτλους.

-Σε οικονομικό επίπεδο η ομάδα μας ήταν και παραμένει σε δύσκολη θέση αφού οι συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε από τη μια και η περσινή αναίτια διακοπή του πρωταθλήματος έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα. Παρόλα αυτά, έχουμε καταφέρει να συμφωνήσουμε με τους ποδοσφαιριστές μας σε ένα διακανονισμό που βόλευε όλες τις πλευρές, έχουμε διευθετήσει 41 υποθέσεις με οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές και την ίδια ώρα διευθετήσαμε οφειλές προς τρίτους, ομάδες και ατζέντηδες, που ξεπερνούν τα €1,5εκ. Ετοιμάζουμε δε ένα πλήρη φάκελο κριτηρίων να κατατεθεί στο τέλος του μήνα όπως ορίζουν οι προθεσμίες της UEFA.

-Σε επίπεδο υποδομών, έγινε πλήρης ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου τόσο στο «Α. Παπαδόπουλος» όσο και των γηπέδων του προπονητικού μας κέντρου ενώ παράλληλα, μέσα από τις υποδείξεις της επιτροπής αδειοδότησης σταδίων, προχωρήσαμε σε βελτιώσεις ώστε να αδειοδοτείται χωρίς προβλήματα το γήπεδό μας.

-Οι ακαδημίες μας αναδιοργανώθηκαν σε νέα βάση με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή με την Ανόρθωση να έχει υπό τη σκέπη της εταιρείας τα αγωνιστικά της τμήματα. Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα Κ19 του συλλόγου μας είχε υποβιβασθεί τη σεζόν 2018-19 στη δεύτερη κατηγορία και μέσα από τη δουλειά των αρμοδίων επανήλθε άμεσα στην πρώτη και μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με το πρωτάθλημα να έχει διακοπεί με απόφαση της κυβέρνησης.

Είναι γεγονός πως έχουμε ασχοληθεί πολύ περισσότερο με την παραγωγή έργου παρά με την όποια προσωπική προβολή ατόμων και οι αναφορές από πρώην διοικητικά στελέχη για αυτόματους πιλότους και αγνώστους διοικητικούς συμβούλους είναι απαράδεκτες, παραπλανητικές, αχρείαστες και επιζήμιες για την ομάδα μας.

Κλείνοντας, θέλουμε να απευθύνουμε για ακόμα μια φορά έκκληση για ενότητα και προσήλωση όλων στους στόχους που μας έχουν απομείνει. Οι στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ Ανορθωσιατών δε βοήθησαν ούτε στο παρελθόν και δε βοηθούν ούτε και τώρα.

Σχετικά Νέα