Επιστροφή στις νίκες με διπλό στη Λεμεσό

Επιστροφή στις νίκες με διπλό στη Λεμεσό

Επέστρεψε στις νίκες η Μεγάλη Κυρία μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, κερδίζοντας στη Λεμεσό τον πρωτοπόρο Απόλλωνα με 1-3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για το συγκρότημα του Άντρε Πάους αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Νούχου γλίστρησε στο χορτάρι λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που είχε μαζευτεί στο δικό μας μισό και ο Παπουλής που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, βρήκε τον Γκιέ στην περιοχή που πλάσαρε για το 1-0. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει περίπου ένα πεντάλεπτο, αφού τα ποτιστήρια στο μισό της Ανόρθωσης είχαν μείνει ανοιχτά, δημιουργώντας ένα πολύ βαρύ και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο μπροστά στα καρέ μας.

Οι ποδοσφαιριστές μας ωστόσο, δεν πτοήθηκαν ούτε από τον αγωνιστικό χώρο μήτε από το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Παραμένοντας πιστοί στην τακτική, έψαξαν την ισοφάριση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Παρά τις ευκαιρίες που έφτιαξαν και το πέναλτι που ζήτησε ο Νούχου στο 45’+2′ μετά από κτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο εντός περιοχής, το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο.

Η επιμονή μας καρποφόρησε νωρίς στην επανάληψη, με τον Τσινεντού Εντέ. Ο ακραίος επιθετικός μας εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη πάσα του Τζέισον Δημητρίου έξω από την περιοχή του Απόλλωνα και με σουτ ισοφάρισε στο 53ο λεπτό.

Με την ψυχολογία υπέρ μας, η πίεση στην αντίπαλη εστία συνεχίστηκε και έφερε εκ νέου αποτέλεσμα στο 71′. Ήταν η σειρά του Τόνι Κάλβο με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Βάλε, κάνοντας την ανατροπή.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο νεοεισελθών στην αναμέτρηση Ίσμα Γκονζάλβες. Ο Ανδρέας Μακρής με τακουνάκι σέρβιρε στον Ίσμα που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το τελικό 1-3.

Η νίκη, μας ανεβάζει στους 44 βαθμούς, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετό χαμένο έδαφος να καλύψουμε στην προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη. Από το παιχνίδι δυστυχώς μετρούμε δυο απώλειες ενόψει ΑΕΚ, με τους Κάλβο και Δημητρίου να έχουν αντικρίσει από μια κίτρινη κάρτα, που τους στερεί το δικαίωμα συμμετοχής.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Καμίνσκι, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Δημητρίου, Νούχου, Μάκος, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια (78′ Αβραάμ), Κάλβο (75′ Γκονζάλβες), Εντέ (81′ Μαραγκός), Μακρής.

Σχετικά Νέα