Το πείσμα έφερε ανατροπή

Το πείσμα έφερε ανατροπή

Μπορεί να μην έπιασε τα υψηλά επίπεδα απόδοσης που μας συνήθισε, ωστόσο είχε πείσμα, πάθος και αποφασιστικότητα η Ανόρθωσις στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στοιχεία που της έδωσαν τη νίκη στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Η ομάδα μας δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και δυσκολεύτηκε αφάνταστα από την ασφυκτική πίεση της ΑΕΛ, η οποία μάλιστα καρποφόρησε μόλις στο 17′, με το απ’ ευθείας κτύπημα φάουλ του Μπεμπέ.

Στη συνέχεια, και αφού προειδοποιήσαμε με το φάουλ του Κάλβο, απαντήσαμε σχετικά νωρίς, στο 35ο λεπτό. Ήταν ο Τόνι Κάλβο από δεξιά που σημάδεψε με ακρίβεια τον Μακρή μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να πιάνει ασύλληπτη κεφαλιά για την ισοφάριση 1-1. Σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Εκεί παρέμεινε ο Γρηγόρης Μάκος, που λόγω προβλήματος τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε με τον Σεράν.

Η Μεγάλη Κυρία ήταν σαφώς βελτιωμένη στην επανάληψη, ψάχνοντας για την ολική ανατροπή. Μόλις στο 66′ όμως, ο Άντρε Πάους αναγκάστηκε να αποσύρει τον Σεράν του οποίου άνοιξε το κεφάλι σε μαρκάρισμα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στη θέση του πέρασε ο Αμπουρτζάνια με ταυτόχρονη μετατόπιση του Μαϊσουράτζε στην άμυνα ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Οικονόμου θα αντικαθιστούσε τον Κάλβο, που επίσης τραυματίστηκε!

Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Βαρωσιώτικη ομάδα, ο στόχος της νίκης ήταν αδιαπραγμάτευτος. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90′, το πείσμα του Μακρή έφερε ένα κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και την τροφοδότηση του Γκαρσία. Ο τελευταίος προτίμησε να βγάλει φάτσα με τον τέρμα τον Αβραάμ αντί να πάει στην κατά μέτωπον επίθεση, με τον Κύπριο, πλάγιο επιθετικό να εξαπολύει τον κεραυνό και να γράφει μέσα σε αποθέωση το 2-1.

Με τη νίκη, η ομάδα μας αφήνει 6 βαθμούς πίσω την ΑΕΛ ενώ σκαρφαλώνει στην 5η θέση και τους 28 βαθμούς, έναντι 27 του Ερμή. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Οθέλλο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Καμίνσκι, Μάκος (46′ Σεράν, 66′ Αμπουρτζανια), Λαΐφης, Δημητρίου, Νούχου, Μαϊσουράτζε, Μαραγκός, Γκαρσία, Κάλβο (70′ Οικονόμου), Αβραάμ, Μακρής.

Σχετικά Νέα