Χόλγκερσον: «Ανυπομονώ για τα επόμενα παιχνίδια!»

Χόλγκερσον: «Ανυπομονώ για τα επόμενα παιχνίδια!»

Ο Μάρκους Χόλγκερσον, μιλά στον φακό του AnoMedia για την ομάδα, την περιπέτεια που ζει στην Κύπρο, το Αμερικάνικο πρωτάθλημα και το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα. Ακόμα, πως του φαίνονται οι άνθρωποι στην πατρίδα μας και… ποια συμβουλή δίνει στους Κύπριους αμυντικούς!

Απολαύστε τον…

Μάρκους, ήσουν ένας από τους τελευταίους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ανόρθωση το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, είσαι πολύ ψηλά στη λίστα των συμμετοχών. Πώς αισθάνεσαι για την παρουσία σου μέχρι τώρα;

Νιώθω ωραία. Όσο περνά ο καιρός υπάρχει βελτίωση, νιώθω πιο άνετα, καταλαβαινόμαστε καλύτερα με τους συμποδοσφαιριστές μου. Φαίνεται και από τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια. Δουλεύουμε και στον τρόπο παιχνιδιού και στο να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.
Είμαι αισιόδοξος. Έχουμε τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια μέχρι τα Χριστούγεννα και ανυπομονώ γι’ αυτά.

Θεωρείς ότι η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι; Πού νομίζεις ότι μπορούμε να φτάσουμε;

Σίγουρα βελτιωνόμαστε. Πιστεύω είμαστε καλύτεροι στην κυκλοφορία της μπάλας, πιο καλά συγχρονισμένοι και σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας, όπως κάναμε στον τελευταίο μας αγώνα.
Έχουμε μια διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες αλλά νομίζω μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε στο γήπεδο. Θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια με Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και ΑΕΚ, ελπίζω ότι θα παίξουμε καλά και να δείξουμε στον κόσμο μας ότι παίζουμε θετικό ποδόσφαιρο με κυκλοφορία της μπάλας, παιχνίδι κατοχής και επίσης να εκμεταλευόμαστε τις ευκαιρίες όταν τις βρίσκουμε.

Έρχεσαι από ένα παγκόσμια γνωστό πρωτάθλημα, το MLS (Major League Soccer). Βρίσκεις πολλές διαφορές σε σχέση με το Κυπριακό Πρωτάθλημα;

Θα έλεγα πως το MLS είναι ένα ανερχόμενο πρωτάθλημα, δώστε του λίγα χρόνια.
Σε ότι αφορά τους Κύπριους αμυντικούς, οπωσδήποτε θα τους συνιστούσα να αγωνιστούν εκεί. Να κάνουν ότι κι εγώ εδώ. Να γνωρίσουν την κουλτούρα, να ανοίξουν το μυαλό τους λίγο περισσότερο, να εξερευνήσουν και να ζήσουν την περιπέτεια. Να προκαλέσουν τους εαυτούς τους να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό αλλά πρέπει να προσπαθείς να είσαι όσο καλύτερος (άνθρωπος) μπορείς στη ζωή πέραν του ποδοσφαίρου και αυτό εννοώ να εξερευνάς, να προκαλείς τον εαυτό σου.Σίγουρα θα πρότεινα να πάνε σε άλλες χώρες.
Πιστεύω πως το επίπεδο των αμυντικών στην Κύπρο είναι καλό και θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην Αμερική.

Ανέφερες ότι ήταν μια περιπέτεια για σένα στην Αμερική. Είναι κι εδώ περιπέτεια έτσι;

Φυσικά είναι περιπέτεια. Εννοώ, ερχόμενος εδώ συνάντησα μια νέα κουλτούρα. Όλοι είναι πολύ φιλικοί μέχρι τώρα και βοηθητικοί. Μου αρέσει που είναι ανοιχτόμυαλοι και προσιτοί.
Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πως ζουν οι άνθρωποι στον υπόλοιπο κόσμο.

Τέλος, λίγα λόγια για το παιχνίδι της Δευτέρας, απέναντι στον Απόλλωνα…

Είναι ένα πραγματικά σημαντικό παιχνίδι. Είναι εντός έδρας, έτσι ελπίζω ότι ο κόσμος θα έρθει να μας υποστηρίξει.
Έχουμε δυο παιχνίδια στα οποία παίξαμε καλά αλλά δεν μας πίεσαν ιδιαίτερα στην άμυνα, έτσι πιστεύω να είμαστε στιβαροί, να εξακολουθήσουμε να έχουμε την κατοχή, να τους πιέσουμε στην άμυνά τους και όταν βρούμε τις ευκαιρίες πρέπει να σκοράρουμε!

Σχετικά Νέα