Γιάννης, ο ξεχωριστός μας φίλος

Γιάννης, ο ξεχωριστός μας φίλος

Την χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε ένα ξεχωριστό φίλο της Ανόρθωσης είχαμε χθες το απόγευμα, στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Ο δεκαοκτάχρονος φίλος της ομάδας μας, Γιάννης Νεοφύτου, ο οποίος αναρρώνει από σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, βρίσκεται εκεί για θεραπεία και αποκατάσταση. Εκμυστηρεύτηκε στο φυσιοθεραπευτή του και γυμναστή μας στο κλιμάκιο Λεμεσού των Ακαδημιών, Δημήτρη Σωκράτους, πως θα ήθελε πολύ να γνώριζε από κοντά κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας.

Ο αρχηγός μας, Χρίστος Μαραγκός, οι ποδοσφαιριστές Τζέισον Δημητρίου και Γκίο Αμπουρτζάνια, συνοδευόμενοι από το βοηθό προπονητή Σίμο Ταραπουλούζη, ανταποκρίθηκαν με χαρά και προθυμία στο αίτημα του Γιάννη, κάνοντάς του έκπληξη, στο καθιστικό του Μελάθρου.

Η χαρά για μας ήταν διπλή. Ο Γιάννης, μας έδειξε αμέσως πως είναι ένα ξεχωριστό είδος ανθρώπου. Ένας γνήσιος μαχητής, που παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, δεν το βάζει κάτω. Οι επίπονες και κουραστικές θεραπείες δεν τον πτοούν. Αντίθετα, τον πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, να καταφέρει να απαλλαγεί των προβλημάτων του και να κατορθώσει να ξαναπαίξει το αγαπημένο του άθλημα, το τένις. Ένα άθλημα που – όπως μας είπε – του δίδαξε την αυτοπειθαρχία, όπλο απαραίτητο για τη δοκιμασία που περνά. Αντιμετωπίζει με περισσή δόση χιούμορ την κατάσταση της υγείας του και είναι αισιόδοξος πως πολύ σύντομα όλα αυτά θα είναι απλά μια ανάμνηση.

Ο Γιάννης μάθαμε πως είναι τέτοιος λάτρης της Ανόρθωσης ώστε να μην έχανε αγώνα της Μεγάλης Κυρίας, από το δημοτικό μέχρι και πέρσι. Γι’ αυτό και του κρατήσαμε μια θέση διαρκείας στη Δυτική κερκίδα του Σταδίου, του παραδώσαμε την κάρτα του και υποσχεθήκαμε να τον υποδεχτούμε όταν θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο γήπεδο.

Η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης είναι απαιτητικός, αφού δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από τις νίκες, όπως μας είπε. Οι ποδοσφαιριστές μας, του υποσχέθηκαν κάθε βδομάδα να δίνουν τα πάντα σε κάθε αγώνα, σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Από την άλλη Γιάννη, είμαστε κι εμείς απαιτητικοί. Θέλουμε να μας υποσχεθείς πως θα δίνεις κάθε μέρα τον καλύτερο σου εαυτό, σε κάθε μια από τις μάχες που δίνεις, διατηρώντας πάντα το χαμόγελο στα χείλη σου και την αισιοδοξία στο πνεύμα σου.

Ραντεβού στο Αντώνης Παπαδόπουλος!

Σχετικά Νέα