Σαράντα χρόνια προσφυγιάς

Σαράντα χρόνια προσφυγιάς

Οι σειρήνες ήχησαν και πάλι, για να ξαναφέρουν τις μνήμες του 1974 σ’ αυτούς που τις έζησαν, για να κάνουν τους υπόλοιπους να ψάξουν, να αναζητήσουν, να μάθουν.

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την βάρβαρη τουρκική εισβολή.  Από τότε που οι ορδές του Αττίλα κατέκαψαν το βόρειο μέρος της Κύπρου, ξεκινώντας την επιχείρηση προσφυγοποίησης 200 χιλιάδων Κυπρίων, η οποία ολοκληρώθηκε ένα μήνα αργότερα.

Τέσσερις δεκαετίες αδιαφορίας και υποκρισίας της διεθνούς κοινότητας, που παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τη συνεχιζόμενη, παράνομη κατοχή της πατρίδας μας.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, αποτίει φόρο τιμής σε όσους έπεσαν κατά τις επιχειρήσεις της εισβολής αλλά και σ’ όσους πιάστηκαν αιχμάλωτοι κι ακόμη αγνοούνται.  Μέγιστη τιμή, αρμόζει στους σύγχρονους Λεωνίδες της Καρπασίας, που επιμένουν να κρατούν τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού, υπομένοντας την τουρκική κατοχή μέσα στα σπίτια και τις ζωές τους.

Σεβασμός, πρέπει στους ανθρώπους που το καλοκαίρι του ’74 βρέθηκαν στο μηδέν, μα άντεξαν, πείσμωσαν, αγωνίστηκαν και στο τέλος τα κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους.

Έχουν όλοι έτοιμη τη βαλίτσα της Επιστροφής και αναμένουν απλά το σύνθημα.  Έσσεται ήμαρ.

Μέχρι τότε, το χρέος επιβάλλει την ενσάρκωση του συνθήματος «Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι».

Σχετικά Νέα