Αναδιάρθρωση δανείου Κτηματικής

Σχετικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, τα οποία έχουν να κάνουν με το Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και το δάνειο για το οποίο είναι υποθηκευμένο, επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

1. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου), απέστειλε επιστολή στην Κτηματική Εταιρεία, η οποία είναι η διαχειρίστρια του Σταδίου. Η επιστολή είναι προειδοποιητική και ζητεί την εξόφληση οφειλόμενων δόσεων. Πρόκειται για την τυπική διαδικασία που ακολουθούν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

2. Στην επιστολή, δεν γίνεται αναφορά σε «εκποίηση του Αντώνης Παπαδόπουλος». Αναφέρεται ως επιλογή η λήψη νομικών μέτρων, στην περίπτωση που δεν εξοφληθούν οι καθυστερημένες δόσεις, τα οποία μεταξύ άλλων ενδεχομένως να είναι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, τα οποία ως γνωστόν δεν περιορίζονται στο Στάδιο.

3. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της 6ης Δεκεμβρίου 2013, εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κτηματικής – στην οποία μέτοχος είναι ο Σύλλογος – όπως επαναδιαπραγματευτεί και αναδιαρθώσει το δάνειο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου), παραχωρώντας ως εγγύση και εξασφάλιση αυτού μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του 2016.

4. Η εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανέλαβε εγγράφως και ρητά, την υποχρέωση όπως προχωρεί στην πληρωμή του ποσού των €4500 μηνιαίως, αφού υπογραφεί ο προαναφερθείς στο σημείο (3) διακανονισμός, μεταξύ Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) και Κτηματικής Εταιρείας.

5. Ήδη, αποπληρώθηκε η πρώτη δόση και οι όροι της επιστολής της Τράπεζας θεωρούμε ότι έχουν ικανοποιηθεί.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε καμιά περίπτωση δεν κινδυνεύει να εκποιηθεί, όσο το δάνειο για το οποίο βρίσκεται υποθηκευμένο εξυπηρετείται. Προς αυτή την κατεύθυνση – της εξυπηρέτησης του δανείου – κινούνται όλες μας οι προσπάθειες.

Σχετικά Νέα