ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου το 1956, στο χωριό Βατυλή, της επαρχίας Αμμοχώστου.

Φοίτησε με υποτροφία στην Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, με υποτροφία της Κοινοπολιτείας, στο «Imperial College» στο Λονδίνο.

Με το τέλος των σπουδών του επιστρέφει στην Κύπρο και εργάζεται στον Κατασκευαστικό Τομέα για σύντομο χρονικό διάστημα.  Το 1982 αποδέχεται πρόταση για να εργαστεί στο Μπαχρέιν ενώ το 1994 βρέθηκε στο Ντουμπάι, όπου και έγινε μέτοχος και Γενικός Διευθυντής σε εργοληπτική εταιρεία.  Η ανάπτυξη στην οποία την οδήγησε ήταν τόσο ραγδαία που ο αριθμός των εργοδοτουμένων μέσα σε 8 χρόνια αυξήθηξε από 30 σε 1000 άτομα!

Από το 2002 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μόνος, δημιουργώντας τη δική του εταιρεία στο Μπαχρέιν. 17 χρόνια αργότερα, κατάφερε να χτίσει έναν κολοσσό και να ηγείται ενός ομίλου 12 εταιρειών με παρουσία πέρα από το Μπαχρέιν, σε Κύπρο, Κατάρ, Ηνωμένο Βασίλειο και Βουλγαρία, απασχολώντας πέραν των 5.000 εργαζομένων.

Πάντοτε ήταν ενεργός φίλαθλος της Ανόρθωσης, βοηθώντας οικονομικά και άλλως πως την αγαπημένη του ομάδα ακόμα και ως απόδημος.  Από το 2012, και όταν η Ανόρθωση αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η συνεισφορά του κ. Πουλλαΐδη ήταν καταλυτική για την επιβίωση του Συλλόγου, του οποίου ανέλαβε την προεδρία το 2013, κατόπιν έντονων πιέσεων διοικητικών και εξωδιοικητικών παραγόντων.

Το 2014, οραματίστηκε και δημιούργησε την ποδοσφαιρική εταιρεία «Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ», της οποίας είναι μεγαλομέτοχος, με στόχο την οικονομική εξυγίανση του Συλλόγου.  Έθεσε ως προμετωπίδα λειτουργίας της Ανόρθωσης το τρίπτυχο Επαγγελματισμός, Διαφάνεια, Χρηστή Διοίκηση και έτσι λειτουργεί έκτοτε.

Παρά τις δυσκολίες, η Εταιρεία βρίσκεται σε πορεία οικονομικής εξυγίανσης ενώ τώρα μπαίνουν τα θεμέλια και για την αγωνιστική διάκριση.

Είναι νυμφευμένος με την Νάγια Πουλλαΐδη και πατέρας του Ανδρέα, του Χάρη και του Πέτρου, οι οποίοι τον συνοδεύουν στους αγώνες και τα ταξίδια της Ανόρθωσης.