Παρατάθηκε η θητεία του Δ.Σ. της Εταιρείας (Ομιλία Προέδρου)

Παρατάθηκε η θητεία του Δ.Σ. της Εταιρείας (Ομιλία Προέδρου)

Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» στο «Α. Παπαδόπουλος» η έκτακτη γενική συνέλευση της Εταιρείας Ανόρθωσις Αμμοχώστου (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ) Δημόσια ΛΤΔ.

Στα πλαίσια των εργασιών της γενικής συνέλευσης, εγκρίθηκε η παράταση της θητείας του Δ.Σ. της Εταιρείας, μέχρι τη διεξαγωγή της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Ανδρέας Σάντης, στην ομιλία του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί μέτοχοι, φίλες και φίλοι.

Σήμερα δεν είναι Γενική Συνέλευση για σκοπούς απολογισμού πεπραγμένων της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου αλλά η ανανέωση της θητείας του νυν Δ.Σ.

Με την ευκαιρία αυτή όμως είναι υποχρέωσή μας να αναφέρουμε σε γενικές γραμμές τα σημερινά δεδομένα.

Γεγονός αποτελεί πως παραλάβαμε την εταιρεία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία στο αγωνιστικό και το οικονομικό μέρος. Κατάσταση η οποία παραμένει δύσκολη, με τις άμεσες υποχρεώσεις να απειλούν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία της εταιρείας ή ακόμα χειρότερα να της δημιουργήσουν προβλήματα με τα κριτήρια της UEFA.

Η μετάβαση στη μετά Πουλλαΐδη εποχή έχει ξεκινήσει και δεν υπάρχει επιστροφή. Ευχαριστούμε την Οικ. Πουλλαίδη και τον Κον Χρήστο Πουλλαίδη για όσα έχει προσφέρει και θα ήταν ευχής έργο, στην επόμενη μέρα της αγαπημένης μας ομάδας, να είναι ένας από τους πολλούς και όχι ο εις και μόνος.

Για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023-24, έχει ήδη εξευρεθεί η πλειονότητα των ατόμων που είναι διατεθειμένα είτε από μόνοι τους είτε με την συμμετοχή και άλλων να συνεισφέρουν ένα ποσό της τάξης των €2εκ. περίπου και την ανάληψη από μέρους τους το 100% του ποσοστού των μετοχών της εταιρείας που ανήκει στην Οικ. Πουλλαίδη.
Μια Οικογένεια που έχει μέχρι στιγμής συνεισφέρει ένα ποσό περίπου €19εκ. και έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι αδυνατεί να συνεχίσει να επωμίζεται αποκλειστικά το οικονομικό βάρος.

Αγ. Φίλες και φίλοι,
για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργούν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από προηγούμενες ποδοσφαιρικές περιόδους και ιδιαίτερα αυτής που ολοκληρώθηκε είχαμε και έχουμε ενώπιον μας δυο επιλογές:

Η πρώτη να κλαψουρίζουμε, να μπούμε σε ένα ατέρμονο πόλεμο απόδοσης ευθυνών και να αφήσουμε την ομάδα στο έλεος του Θεού με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η δεύτερη, να τα αντιμετωπίσουμε στην αρχή βραχυπρόθεσμα και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε το τρόπο και το μηχανισμό για την αποπληρωμή τους. Επιλέξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη τη δεύτερη επιλογή και από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα, πληρώθηκαν υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις €600χιλ.

Η στρατηγική μας, πολύ συγκεκριμένη. Να εξευρεθεί δανεισμός, ο οποίος θα αποπληρωθεί εντός 4ετίας για να μην είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός ως προς την ετήσιο προϋπολογισμό της ομάδας και ταυτόχρονα το όφελος από την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων να είναι κατά παρασάγγας μεγαλύτερο από οποιοδήποτε κόστος δανεισμού.
Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαμε να εξοφλήσουμε το συγκεκριμένο ποσό, που ξεπερνά τα €3,5εκ. χωρίς οποιοδήποτε δανεισμό, δυστυχώς όμως ως νυν Δ.Σ. δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα και ούτε παρουσιαστήκαμε ποτέ σαν οι Εμίρηδες του Κατάρ ή ο Σουλτάνος του Μπρουνέϊ με κούφιες υποσχέσεις επενδύσεων με τεράστια κεφάλαια στην ομάδα.

Αναλώσαμε και αναλώνουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις για την αύξηση των εσόδων σε μια σταθερή βάση και την χρηστή διαχείριση των πόρων της εταιρείας μειώνοντας τα έξοδα χωρίς φυσικά να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία, κάθε άλλο παρά το αντίθετο.

Αγ. Φίλες και φίλοι,

Στόχος για την επόμενη περίοδο και του πλάνου που εκπονήθηκε ως 3+2 χρόνια, είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, ικανής να διεκδικεί τίτλους μέσα πάντα στα δικά μας οικονομικά πλαίσια όπως αυτά διαμορφώνονται.

Η στελέχωση της ομάδας ξεκινά από το Τεχνικό Διευθυντή με τον οποίο ο υποφαινόμενος είναι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία και με την έγκριση του Δ.Σ. εκπονήθηκε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός και πλάνο.
Επιλογή προπονητικής ομάδας που να αντιλαμβάνεται το τι σημαίνει Ανόρθωση Αμμοχώστου και να έχει στο DNA της το πνεύμα του νικητή.

Έχουμε ψάξει εις βάθος όλες τι πιθανές επιλογές που είχαμε ενώπιον μας και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι ο προπονητής μας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023/24 είναι ο David Gallego, ο οποίος θα πλαισιώνεται από δύο βοηθούς, τον Xose Ramon Sanchez Rodrigez, και Γιάννη Οκκα, προπονητής τερματοφυλάκων ο Αντώνης Γεωργαλλίδης και προπονητής φυσικής κατάστασης ο Alexander Prieto. Ο Alexander είναι γιός του Τεχνικού Διευθυντή μας Αντόνιο Πριέτο, και για να προλάβω τυχόν σχόλια, είμαστε τυχεροί που είναι εδώ ο πατέρας του διαφορετικά πολύ δύσκολα θα ερχόταν στην Κύπρο.

Πρόθεσή μας να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών μας , να αυξηθεί σημαντικά η ποιότητά τους και να έχουμε ποδοσφαιριστές κατάλληλους στο τρόπο που η ομάδα μας θα αγωνίζεται και στις θέσεις που χρειαζόμαστε βελτίωση. Είμαστε επίσης σε διαδικασία απεγκλωβισμού από συμβόλαια ιδιαίτερα ψηλά και από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν, ούτε βλέπουμε ότι μπορεί στην επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να βοηθήσουν την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Εννοείται ότι αποδεσμεύσεις που θα είναι οικονομικά ασύμφορες δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Η επόμενη χρονιά είναι μια μεταβατική περίοδος στην νέα εποχή οργάνωσης της ομάδας. Η προσοχή μας στρέφεται στις Ακαδημίες μας , στην αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας τους και στην προώθηση ποδοσφαιριστών στην Α’ ομάδα οι οποίοι θα είναι έτοιμοι σωματικά και ποδοσφαιρικά να ενσωματωθούν στις απαιτήσεις της.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε συγκεντρώσει τα τμήματα των ακαδημιών μας στα γήπεδα Αλφα Σπορτς, μια επένδυση ιδιαίτερα σημαντική αλλά και απαιτητική από πλευράς κόστους.

Αγ. Φίλες και φίλοι,
δεν μας επιτρέπεται να μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν ούτε να μεμψιμοιρούμε με το ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Το μόνο που έχουμε υποχρέωση να πράξουμε είναι όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά να συμπορευτούμε για το μεγαλείο της Ανόρθωσης, της Αμμοχώστου. Το εγώ πρέπει να εξαφανιστεί, προσωπικές πικρίες ή αντιπαραθέσεις επίσης να εξαφανιστούν γιατί πάνω απ’ όλα και όλους μας είναι η Ανόρθωση.

Αγ. Φίλες και φίλοι,

Η Ανόρθωση είναι ΜΙΑ και όλοι είμαστε υπηρέτες της, έχω και θα συνεχίζω να έχω άμεση επικοινωνία με το Πρόεδρο του Συλλόγου για να μεγαλουργήσει η ομάδα μας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε όλα τα τμήματα που διατηρεί, γιατί επαναλαμβάνω, η Ανόρθωση είναι μια και αδιαίρετη!

Από την δική μου πλευρά καθώς επίσης και των συνεργατών μου στο Δ.Σ., τους οποίους ευγνωμονώ για την συνεργασία, συνεισφορά και αφοσίωση τους στην Ανόρθωση, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επιστρέψει η Ανόρθωση στο δρόμο των επιτυχιών και μια ομάδα που σε κάθε αγώνα θα αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και πάθος για την νίκη.

Τα δύσκολα δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας πεισμώνουν γιατί η Ανόρθωση είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε φέρει από την αγαπημένη μας Αμμόχωστο και θα το επαναλάβω για ακόμη μια φορά, όλοι μας το χρωστάμε στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους γονείς μας, και σε αυτούς που έφυγαν και δεν γύρισαν!».

Σχετικά Νέα