ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωσις: Οι αριθμοί του αγώνα

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωσις: Οι αριθμοί του αγώνα

Με τη 15η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα και για την ομάδα μας περιλαμβάνει το παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Αγώνας που έχει πάντα ενδιαφέρον και μέσα από τους αριθμούς θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα.

Πρωτοπόροι και με σερί

Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι η ομάδα με τις καλύτερες επιδόσεις τη δεδομένη στιγμή στη σεζόν, καθώς μετά τη νίκη με 2-1 επί της Πάφου ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Επίσης τρέχουν το μεγαλύτερο σερί νικών με οκτώ συνεχόμενες.

Το απόλυτο με Μιλόγεβιτς

Το σερί νικών συνδέεται με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, καθώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς που διαδέχθηκε το Σωφρόνη Αυγουστή μετρά εννιά νίκες στα εννιά παιχνίδια που είναι στον πάγκο. Διαθέτει και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με πέντε γκολ παθητικό.

Οι αριθμοί στο ΓΣΠ

Οι αγώνες των δυο ομάδων παραδοσιακά κρίνουν πράγματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο ΓΣΠ έγιναν μερικοί πραγματικά σπουδαίοι. Αυτή θα είναι η 24η αναμέτρηση των δυο ομάδων στα πλαίσια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος εκεί και η ομάδα μας έχει επικρατήσει στους οκτώ εξ αυτών. Έχουμε χάσει 12 φορές ενώ καταγράφηκαν και τρεις ισοπαλίες.

Χτυπά στο τέλος και…εκτός

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του φετινού ΑΠΟΕΛ είναι πως στο φινάλε των δυο ημιχρόνων έχει βρει τα περισσότερα γκολ του. Σκόραρε πάνω από τα μισά σε αυτά τα σημεία του παιχνιδιού. Στα πολύ αξιοσημείωτα το γεγονός πως όλοι οι χαμένοι βαθμοί είναι εντός έδρας.

Αποχώρηση Μάγκλιτσα

Μέσα στην εβδομάδα σημειώθηκε και μια αποχώρηση εκτός μεταγραφικής περιόδου για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Άντον Μάγκλιτσα όπως ανακοινώθηκε να αποχωρεί μετά από δική του επιθυμία. Μέτρησε 10 συμμετοχές φέτος με τις έξι βασικός.

Συμμετοχές

Ο Μάρκο Παισίνιο είναι ο ποδοσφαιριστής μας που μετρά το απόλυτο σε συμμετοχές ενδεκάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ενώ για τον ΑΠΟΕΛ μοναδικός είναι ο Κρέσπο. Το σερί του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ όμως διακόπτεται καθώς αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας του.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Piccinini Marco

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Σχετικά Νέα