Καταδίκη ανακήρυξης ψευδοκράτους

Καταδίκη ανακήρυξης ψευδοκράτους

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος της Τουρκίας να ιδρύσει ψευδοκράτος στο κατεχόμενο Βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Από τις 15/11/1983 και έκτοτε κανένα κράτος πλην της ίδιας της Τουρκίας δεν έχει αναγνωρίσει το παράνομο αυτό μόρφωμα με την Κυπριακή Δημοκρατία να αποτελεί την μοναδική νόμιμη οντότητα ενταγμένη σε διεθνείς οργανισμούς όπως ΟΗΕ, Ε.Ε. κ.α.

Για την Ανόρθωση αποτελεί μέρος της αποστολής της η ενημέρωση εντός και εκτός συνόρων για το πρόβλημα κατοχής που αντιμετωπίζει η Κύπρος και με όποια μέσα διαθέτει να συμβάλει στην προσπάθεια επιστροφής κάθε Πρόσφυγα στο σπίτι του. Καλούμε δε τη διεθνή κοινότητα να ενσκήψει και στο πρόβλημα της Κύπρου όπως, σωστά, πράττει και σε άλλες περιπτώσεις παραβίασης των αρχών διεθνούς δικαίου επιβάλλοντας τις κυρώσεις που απαιτούνται σε μια Τουρκία που και αδιάλλακτη παραμένει και με παράνομες ενέργειές της επιχειρεί συνεχώς να αλλάξει το status quo του νησιού εις βάρος των νόμιμων κατοίκων του.

Σχετικά Νέα