Ανόρθωσις-Νέα Σαλαμίνα: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ανόρθωσις-Νέα Σαλαμίνα: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Αισίως στη δέκατη αγωνιστική εισέρχεται το πρωτάθλημα και για την ομάδα μας περιλαμβάνει το εντός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα στο κλασικό ντέρμπι του Βαρωσιού. Αγώνας που δυστυχώς από το 1974 διεξάγεται οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που θα έπρεπε: στην Αμμόχωστο.

Μέσα από ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε στο κλίμα του αγώνα.

Για 48 χρόνια περισσότερο από ένα παιχνίδι

Το βασικό στοιχείο του συγκεκριμένου αγώνα εδώ και 48 χρόνια, και μέχρι την επιστροφή στην Αμμόχωστο, θα είναι πάντα αυτό της προσφυγιάς. Ανόρθωσις και Νέα Σαλαμίνα αγωνίζεται προσωρινά στη Λάρνακα και οι αγώνες τους είναι μια ωδή στη λησμονιά της κατεχόμενης πόλης μας. Έτσι θα είναι και αυτή τη φορά.

Από ήττες

Στο αγωνιστικό μέρος τις δυο ομάδες χωρίζουν δυο βαθμοί με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 13 και την ομάδα μας 11. Αμφότερες προέρχονται από ήττες χωρίς να σκοράρουν από Πάφο και Ομόνοια αντίστοιχα με 2-0.

Χαμηλά νούμερα στην επίθεση

Χαρακτηριστικό της φετινής Νέας Σαλαμίνας είναι πως ενώ έχει γενικώς ικανοποιητική παρουσία στους αγώνες της, δεν σκοράρει με ανάλογη συχνότητα. Έχει εννιά γκολ, δηλαδή κατά μέσο όρο ένα ανά αγώνα. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως μόνο ο Μιγκελίτο σκόραρε πέραν της μιας φοράς.

Παράδοση 33 ετών

Από το 1986 που οι εντός έδρας αγώνες μας γίνονται στο «Α. Παπαδόπουλος», μόλις μια φορά έχουμε ηττηθεί από τη συμπολίτιδα και αυτό πίσω στο 1989. Έκτοτε και για 33 χρόνια η ομάδα μας παραμένει αήττητη στα ντέρμπι των Βαρωσίων εντός.

Επιστροφές «κυανόλευκες»

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, που ως γνωστό αγωνίστηκε στην ομάδα μας τις περιόδους 2004-2008 και ήταν ξανά προπονητής στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» την περίοδο 2017-2020. Στους «ερυθρόλευκους» επέστρεψε και ο Ρενάτο Μαργκάσα που έπαιξε στην ομάδα μας από το 2019 μέχρι το 2021. Ομάδα από όπου τον είχαμε πάρει.

Συμμετοχές

Δυο ποδοσφαιριστές, οι Οφόρι και Σεργίου ξεκίνησαν βασικοί σε όλους τους αγώνες φέτος ενώ ένας ακόμα, Μάντζεκ, έχασε έναν αγώνα λόγω κίτρινων καρτών. Νινγκά, Παισίνιο και Λόρια έχουν το ίδιο επίτευγμα για την ομάδα μας.

Ποιοι σφυρίζουν

Στάδιο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Bebek Ivan

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Pajic Luka

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Vukovic Dejan

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Σχετικά Νέα