Ομόνοια-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ομόνοια-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ένα από τα πλέον παραδοσιακά ντέρμπι της Κύπρου φέρνει η ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος για την ομάδα μας, καθώς αντιμετωπίζει την Ομόνοια στο ΓΣΠ(31/10, 19:00) και στοχεύει στην τέταρτη νίκη της φέτος και δεύτερη συνεχόμενη. Μέσα από αριθμούς και στοιχεία, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Κακό σερί και νέα αρχή

Χαρακτηριστικό του αγώνα το γεγονός πως καμιά εκ των δυο ομάδων δεν έχει στον πάγκο τον προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε τη σεζόν. Η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα με 1-0 έφερε την αποχώρηση του Νιλ Λένον και στη θέση του επιλέγηκε ο Βελγοισπανός Γιανίκ Φερέρα. Προπονητής που προπόνησε ομάδες από το 2012 στο Βέλγιο με εξαίρεση ένα πέρασμα από τη Σ. Αραβία και την Αλ-Φατέχ. Έχει να επιδείξει ένα κύπελλο Βελγίου το 2016 με την Σταντάρ Λιέγης. Στο πρώτο του ματς, που ήταν και το πρώτο του στα κύπελλα Ευρώπης ως προπονητής, ηττήθηκε με 2-0 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο ΓΣΠ. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ήττα της Ομόνοιας σε όλες τις διοργανώσεις.

Παρόμοια πορεία

Σχεδόν όμοιο το ξεκίνημα που κάνουν οι δυο ομάδες στη σεζόν, καθώς μετά από οκτώ αγώνες η Ανόρθωση μετρά 11 βαθμούς και η Ομόνοια εννιά. Στο ΓΣΠ οι «πράσινοι» μετρούν έξι βαθμούς σε τρεις αγώνες ενώ η ομάδα μας εκτός έδρας εφτά σε τέσσερις.

Χωρίς γκολ

Βασικό χαρακτηριστικό του αρνητικού σερί της Ομόνοιας το γεγονός πως δυσκολεύεται πολύ να φτάσει σε γκολ, αφού δεν το κατάφερε εδώ και πέντε αγώνες. Τρεις εξ αυτών στο πρωτάθλημα. Συνολικά έχει τέσσερις αγώνες που δε σκόραρε στα πρώτα οκτώ, με την ομάδα μας να μη βρήκε δίκτυα στους τρεις. Στο αμυντικό μέρος, οι δυο ομάδες κράτησαν το μηδέν σε δυο από τα οκτώ παιχνίδια τους.

Προϊστορία

Από το 1999 που άνοιξε το ΓΣΠ οι δυο ομάδες αναμετρώνται για 24η φορά στα πλαίσια της κανονικής περιόδου. Πέρσι, η ομάδα μας επικράτησε με 1-0 χάρις σε γκολ του Νίκα Κατσαράβα και αυτή ήταν η τέταρτη νίκη μας σε αυτό το διάστημα. Άλλοι εφτά αγώνες έληξαν ισόπαλοι και η Ομόνοια επικράτησε 12 φορές.

Συμμετοχές

Πέντε ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας ξεκίνησαν βασικοί και τους οκτώ αγώνες της Ομόνοιας μέχρι τώρα και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο κ. Φερέρα θα τους διατηρήσει. Πρόκειται για τους Μάθιους, Λέσιακς, Λανγκ, Φελίπε και Χαραλάμπους. Η δική μας ομάδα έχει μόλις τρεις: τους Λόρια, Μπαισίνιο και Νινγκά με τέτοιο επίτευγμα.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Marinelli Livio

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Doveri Danielle

AVAR: Αντωνίου Μάριος

Παρατηρητής: Νικολαίδης Χρίστος

Σχετικά Νέα