Ανόρθωσις-Δόξα: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ανόρθωσις-Δόξα: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Στο «Α. Παπαδόπουλος» επιστρέφει η ομάδα μας για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου υποδέχεται τη Δόξα θέλοντας να τερματίσει ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. Μέσα από ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Όλοι οι βαθμοί εκτός

Η ομάδα της Δόξας επέστρεψε μετά από χρόνια στο «σπίτι» της φέτος, καθώς άνοιξε τις πύλες της το ανακαινισμένο γήπεδο στην Περιστερώνα, όμως ακόμα αγωνιστικά δεν της έχει αποδώσει. Στα πρώτα εφτά παιχνίδια της μετρά εφτά βαθμούς, όλοι μακριά από το γήπεδό της. Εντός έχει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και χωρίς γκολ.

Μια δεκαετία στην κατηγορία

Για το μέγεθος της, η Δόξα πραγματοποιεί ιστορικά επιτεύγματα αφού πέραν του νέου γηπέδου είναι από τις ομάδες που μετρούν περισσότερα σερί χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Από το 2012 όταν και ανέβηκε, είναι στην ενδέκατη σερί σεζόν της, μόνη εκτός του λεγόμενου «big6» με τέτοιο επίτευγμα.

Στα… κυβικά της

Αν και τα καταφέρνει να σώζει την παρτίδα στο τέλος, δεν είναι από τις ομάδες που φημίζονται για το καλό τους ξεκίνημα στη σεζόν. Οι εφτά βαθμοί είναι κοντά στα δεδομένα με τα οποία συνήθως ξεκινά.

Ιβηρική μάχη

Από τα παράδοξα της φετινής σεζόν για τους «πράσινους», το γεγονός πως αποχώρησε προπονητής μετά το φιλικό μεταξύ μας το Καλοκαίρι. Ο Νίκος Ανδρονίκου ενημέρωσε για την απόφασή του μετά τον αγώνα που έληξε ισόπαλος 0-0. Έκτοτε την ομάδα προπονητή ο Πορτογάλος Ρικάρτο Τσέου. Με την έλευση του Τσίσκο Μουνιόθ στην ομάδα μας, η «μάχη» των πάγκων είναι βγαλμένη από την Ιβηρική χερσόνησο. Πάντως από άποψη ρόστερ αν και παραδοσιακά η Πορτογαλία ήταν η κύρια χώρα επιλογής για τη Δόξα, φέτος έχει μόνο τον Μπένι.

Συμμετοχές

Δυο πρώην δικοί μας, Μπεράτ Σαντίκ και Μάριος Στυλιανού, είναι οι δυο από τους τέσσερις που ξεκίνησαν βασικοί σε όλους τους αγώνες για τη Δόξα ως τώρα. Για τη δική μας ομάδα απέμειναν τρεις, οι Λόρια, Νινγκά και Παϊσίνιο.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής Διαιτησίας:  Ιωάννου Μιχάλης

Σχετικά Νέα