Ανόρθωσις-Απόλλων: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ανόρθωσις-Απόλλων: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Μετά από μια βδομάδα αλλαγών και νέας αρχής στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, η ομάδα μας ετοιμάζεται για ένα ντέρμπι με τον περσινό πρωταθλητή Απόλλωνα στα πλαίσια της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αγώνας που πάντα προσφέρει συγκινήσεις και έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε τα στοιχεία που τον συνοδεύουν.

Άλλοι πάγκοι

Αμφότερες οι δυο ομάδες άλλαξαν προπονητές σε σχέση με πέρσι, αφού τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ήρθε να αντικαταστήσει ο Νταβίντ Καταλά. Γνώριμός μας από την πολυετή παρουσία του στην ΑΕΚ Λάρνακας είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής. Στα 11 παιχνίδια του με την ομάδα της Λεμεσού, μετρά τέσσερις νίκες τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Στη δική μας ομάδα θα έχουμε επίσης Ισπανό τεχνικό, με τον Τσίσκο Μουνιόθ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

Ντέρμπι της…ισοπαλίας

Δεν είναι και το πλέον σύνηθες όμως αυτό ισχύει στα παιχνίδια μας με τον Απόλλωνα το τελευταίο διάστημα καθώς έξι σερί ματς έληξαν ισόπαλα. Όλα πάντως, ήταν παιχνίδια με σκορ και μπόλικο σασπένς.

Το διπλό ταμπλό

Πέραν των αγώνων πρωταθλήματος, που μετρά σε πέντε αγώνες 11 βαθμούς, ο Απόλλωνας παίζει και στην Ευρώπη όπου μετά από δυο αποκλεισμούς βρέθηκε να παίζει στους ομίλους του UEFA Europa Conference League. Με το τέλος του πρώτου γύρου πήρε ένα βαθμό σε τρεις αγώνες ενώ την Πέμπτη θα δώσουν άλλο ένα ματς με την Αλκμάαρ.

Χαμηλά σκορ

Χαρακτηριστικό των αγώνων του Απόλλωνα μέχρι τώρα το γεγονός πως ενώ σκόραρε σε όλους το σκορ είναι σχετικά χαμηλό. Μόνο στον αγώνα με την Ομόνοια σημειώθηκα πάνω από δυο γκολ. Για τη δικιά μας ομάδα, σκοράραμε σε τρία από τα πέντε παιχνίδια μας.

Καλοκαίρι αλλαγών

Πέραν του προπονητή που αναφέραμε παραπάνω, στον Απόλλωνα αλλάξαν και σημαντικά το ρόστερ τους με τις προσθήκες των Χέντι (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Πειπένς (Μάλαγα) και Ρέθιο (Λεγανές) να είναι αυτές που ξεχωρίζουν.

Συμμετοχές

Το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Καταλά είναι συνεχόμενο μέχρι τώρα λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων και έτσι μόνο οι Ρομπέρζ και Πίττας ξεκίνησαν βασικοί και στους πέντε αγώνες πρωταθλήματος. Για τη δική μας ομάδα ισχύει για έξι: Λόρια, Νινγκά, Ουάρντα, Παισίνιο, Αμπαρτζουμιάν και Κορέϊα.

Ιταλική σφυρίχτρα

Διαιτητής: Massimi Luca

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Dionisi Federico

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Σχετικά Νέα