Καλό σου ταξίδι Δημήτρη μας!

Καλό σου ταξίδι Δημήτρη μας!

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου αποχαιρετά ένα από τα πιο εκλεκτά παιδιά της! Ο Δημητράκης μας, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για τη γειτονιά των Αγγέλων και η Ανόρθωσις θρηνεί.

Ο Δημήτρης Ζάγκυλος γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 15/3/1938 και εντάχθηκε στις τάξεις της Ανόρθωσης σε ηλικία 15 ετών. Δεν άργησε να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 17 ετών το 1955. Με το «καλημέρα» πανηγύρισε πρωταθλήματα και το 1961 οι παρουσίες του έκαναν την ΑΕΚ να ενδιαφερθεί και να τον κάνει δικό της. Έμεινε για δυο χρόνια στην Αθήνα και πανηγύρισε κι εκεί ένα πρωτάθλημα το 1963. Με την επιστροφή του εντάχθηκε και πάλι στην αγαπημένη του Ανόρθωση και έπαιξε μέχρι το 1968. Αγωνιζόμενος ως επιθετικός έξω δεξιά, σκόραρε 93 φορές στις 166 συμμετοχές του με το «Φοίνικα» και είναι τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών. Για πολλούς ο κορυφαίος που κάλυψε ποτέ εκείνη τη θέση του γηπέδου στην ιστορία της Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Αιωνία σου η μνήμη Δημητράκη μας!

Φώτο: Από την πρόσφατη συμμετοχή του στο βίντεο για την παρουσίαση της συλλογής ρετρό εμφανίσεων της Ανόρθωσης, στο οποίο με προθυμία αποδέχθηκε να συμμετέχει.

Σχετικά Νέα