Ανορθωσιάτικη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ουκρανίας (Φώτο)

Ανορθωσιάτικη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ουκρανίας (Φώτο)

Ως ένας σύλλογος που βίωσε και βιώνει την προσφυγιά, η Ανόρθωσις δε θα μπορούσε να μένει αδιάφορη στο δράμα άλλων λαών και εκφράζει ανοιχτά και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της.

Με το που ξέσπασε το Ουκρανικό ζήτημα, ο σύλλογος με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Χρήστου Πουλλαΐδη επέδειξε ευαισθησία και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του παιδιά από τη χώρα που υποχρεώθηκαν από τον πόλεμο να την εγκαταλείψουν. Εκεί μπορούν να περάσουν δημιουργικά τις ώρες τους, να διαβάσουν και να μην στερηθούν το ιερό  και αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Εξ αφορμής και της παγκόσμιας ημέρας προσφύγων (20/6), ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της εταιρείας κ. Ανδρέας Πουλλαΐδης επισκέφθηκε την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» και έδωσε δώρα στα παιδιά. Όπως τους ανέφερε, είναι αποστολή της Ανόρθωσης να είναι δίπλα τους ως προσφυγικός σύλλογος που είναι και έτσι θα παραμείνει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στη χώρα τους.

Από την πλευρά τους οι δασκάλες των παιδιών ευχαρίστησαν την Ανόρθωση και την Οικογένεια Πουλλαΐδη για τη φιλοξενία και τον τρόπο που τους υποδέχθηκαν από την πρώτη στιγμή. Όσο για τα παιδιά, το καταχάρηκαν!

Σχετικά Νέα