Ανόρθωσις-Πάφος FC: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ανόρθωσις-Πάφος FC: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Τρεις στροφές πριν το φινάλε και ένας ακόμα αγώνας στο «Α. Παπαδόπουλος» για την ομάδα μας, απέναντι στην Πάφος FC (9/5, 19:00) αγώνας ιδιαίτερα κρίσιμος βαθμολογικά στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μέσα από αριθμούς και ενδιαφέροντα στοιχεία θα σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Έκτη και τελευταία

Είναι από τις ομάδες που παίξαμε τις περισσότερες φορές αυτή της Πάφου, αφού αισίως φτάνουμε τους έξι επίσημους αγώνες φέτος. Στο πρωτάθλημα καταγράφηκαν μια νίκη και δυο ισοπαλίες, ενώ άλλη μια νίκη και μια ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων στο κύπελλο.

Ένα γκρουπ σε εννιά βαθμούς

Η πολύ μικρή διαφορά που χωρίζει τις ομάδες αγωνιστικά στο φετινό γκρουπ του τίτλου αποτυπώνεται πλήρως στη βαθμολογία, αφού η έκτη Πάφος από τον πρώτο Απόλλωνα έχουν εννιά βαθμούς διαφορά τρεις αγώνες πριν το τέλος. Θεωρητικά, όλες οι ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες τίτλου. Στην πράξη, η Πάφος διεκδικεί την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και απέχει τρεις βαθμούς. Η δική μας ομάδα είναι στους  45 βαθμούς και διεκδικεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Της ισοπαλίας

Άλλο χαρακτηριστικό του γκρουπ το γεγονός πως 11 από τα 21 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, συμπεριλαμβανομένων όλων των αγώνων της προηγούμενης αγωνιστικής. Επίσης μόνο η νίκη της δικής μας ομάδας με 4-1 επί του ΑΠΟΕΛ είχε πέραν των δυο γκολ διαφορά για την ομάδα που κέρδισε.

Το αήττητο σερί

Σε κάθε περίπτωση, η Πάφος είναι από τις ομάδες που διατηρούμε αρκετά καλή παράδοση από ιδρύσεώς της το 2014 δεν μας έχει κερδίσει ποτέ. Δώσαμε στο σύνολο 18 αγώνες και έχουμε κερδίσει στους έντεκα ενώ καταγράφηκαν και εφτά ισοπαλίες.

Οι ισοβαθμίες

Ένα στοιχείο που ίσως παίξει ρόλο στο φινάλε, είναι αυτό των ισοβαθμιών. Η ομάδα μας τα πηγαίνει σχετικά καλά αφού πλην της ΑΕΚ με όλες τις υπόλοιπες ομάδες υπερέχει. Σε ενδεχόμενη τριπλή με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, σενάριο για τη δεύτερη θέση, ευνοείται οριακά η ομάδα μας.

Συμμετοχές

Ο Άντερσον Κορέια είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των δυο ομάδων που ετοιμάζεται να κάνει την 30η συνεχόμενη παρουσία του στην ενδεκάδα. Ο Λόρια με 28 και οι Αρτυματάς, Ουάρντα με 26 ακολουθούν. Ο Μπάιριτς με τον Ζάιρο έπαιξαν σε 28 από τα 29 ματς της Πάφου ενώ αρκετά πιο πίσω οι Ρούτκο, Σεμέδο και Κβίντα με 24.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Da Silva Pinheiro Joao Pedro

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Oliveira Melo Fabio

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

Σχετικά Νέα