Ανακοίνωση Δ.Σ. Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Ανακοίνωση Δ.Σ.: Νίκα Κατσαράβα

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, επιθυμεί να τοποθετηθεί επί των όσων έχουν διαδραματιστεί στον πρόσφατο αγώνα μας με τον ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο καθώς και όσα ακολούθησαν του παιχνιδιού και αφορούν στον χώρο της διαιτησίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Έχοντας λάβει γνώση όλων των γεγονότων και μετά από ενδελεχή εξέταση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού που έχουμε στη διάθεσή μας, καταγγέλλουμε και καλούμε τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα κ. Στέλιο Νικολάου όπως παραπέμψει ενώπιων του Αθλητικού Δικαστή όλους τους ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ΑΠΟΕΛ οι οποίοι επιτέθηκαν στον διαιτητή σωματικά και φραστικά, επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, χτύπησαν επιτηρητές του ΚΟΑ και επιχείρησαν ακόμα και να επιτεθούν σε οπαδούς μας που βρίσκονταν στην κερκίδα.

Αναμένουμε από τον Αθλητικό Δικαστή κ. Αριστοτέλη Βρυωνίδη, να επιβάλει παραδειγματικές ποινές καθώς τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε γήπεδα ποδοσφαίρου.

Όσο δύσκολο κι αν είναι για κάποιους να το αποδεχτούν, είμαστε πια στην εποχή του VAR και ο βασιλιάς είναι γυμνός.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Του τέλους του αγώνα, ακολούθησε μια σειρά άλλων γεγονότων, εξ ίσου θλιβερών, που πλήττουν βάναυσα την αξιοπιστία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου στα μάτια του φίλαθλου κόσμου.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Χάρης Λοϊζίδης, λειτουργώντας ως οπαδός της ομάδας του, απαίτησε μέσω twitter δέκα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης από τον Αρχιδιαιτητή κ. Μίλοραντ Μάζιτς να στείλει τον διαιτητή σπίτι του. Εάν ο κος Λοϊζίδης θέλει να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως οπαδός, οφείλει να απαλλαγεί από την ιδιότητα του αξιωματούχου της Ομοσπονδίας.

Με έκπληξή μας είδαμε τον κ. Μάζιτς και την Ομοσπονδία να επιδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά και να ανακοινώνουν αλλαγές στον κατάλογο διαιτητών από το ίδιο βράδυ και υποβιβασμό τεσσάρων διαιτητών, την επομένη. O tempora, o mores!

Όπως προκύπτει από δηλώσεις ανώτατων στελεχών της ΚΟΠ, δεν είχαν ιδέα για τη σειρά αυτή των αποφάσεων γεγονός που προκαλεί απορίες για τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας και δει της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Απόφαση όπως η καρατόμηση διαιτητή μισή ώρα μετά το τέλος του αγώνα θα τη ζήλευε ακόμα και ο Idi Amin Dada στην Ουγκάντα!

Διερωτούμαστε τι μηνύματα στέλνουν η Ομοσπονδία και ο Αρχιδιαιτητής τόσο στους διαιτητές όσο και σε ολόκληρο το οικοδόμημα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου όταν παράγοντες μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο, απειλούν τον διαιτητή ότι θα τον καταστρέψουν και σε λιγότερο από μία ώρα να διαρρέει στον Τύπο ότι καρατομείται. Όταν σε δώδεκα ώρες η καρατόμηση γίνεται πράξη από την ίδια την ΚΟΠ. Όταν οι παράγοντες αυτοί βγαίνουν και πανηγυρίζουν για την «επιτυχία» τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό το ποδόσφαιρο θέλετε κύριοι; Έτσι προστατεύετε το άθλημα; Έτσι αποβάλλετε τα κακώς έχοντα; Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να παύσετε τον Αρχιδιαιτητή, να ακυρώσετε άμεσα τις όποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με αποκλειστικό θέμα τη διαιτησία.

Με την κατάσταση ως έχει διαμορφωθεί και προκειμένου να προστατευθούν τόσο η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος όσο και οι ίδιοι οι διαιτητές, επιβάλλεται η κάθοδος ξένων διαιτητών.

Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι άξιος συγχαρητηρίων τόσο για τη μαζική του παρουσία στο γήπεδο όσο και για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξε στις πολλαπλές προκλήσεις ποδοσφαιριστών, προπονητών και παραγόντων του ΑΠΟΕΛ. Τον καλούμε να παραμείνει δίπλα στην ομάδα, συσπειρωμένος και συγκεντρωμένος στους κοινούς στόχους της διεκδίκησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Σχετικά Νέα