Ανακοίνωση Δ.Σ. Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Ανακοίνωση Δ.Σ.: Νίκα Κατσαράβα

Χθες, για ακόμη μια φορά στην φετινή χρονιά και μάλιστα δια του αθλητικού δικαστή, επιβεβαιώθηκε ότι δυστυχώς το κυπριακό ποδόσφαιρο βρίσκεται στον αναπνευστήρα. Πέραν των όσων διαχρονικών θεμάτων χρήζουν αλλαγών, και άμοιροι ευθυνών δεν είμαστε ούτε εμείς τα σωματεία ούτε και η ΚΟΠ, το τελευταίο «αντικειμενικό» κάστρο, αυτό της δικαιοσύνης, έπεσε.

Έπεσε στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή, με τον κ. Αρισττοτέλη Βρυωνίδη να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις διατάξεις των πειθαρχικών κανονισμών επιβάλλοντας ποινές «χάδια» νομιμοποιώντας πράξεις βίας.

Ενδεικτικά, άρθρα που επιβάλλουν ρητώς τις ποινές και ενώ ο αθλητικός δικαστής αποδέχτηκε το σκεπτικό και τις σχετικές κατηγορίες, αποφάσισε να το πάρει πάνω του, καταστρατηγώντας τις διατάξεις των πειθαρχικών κανονισμών.  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το άρθρο 9(ε) των πειθαρχικών κανονισμών που αναφέρει:

«Αποβολή για τρεις αγώνες όλων των διοργανώσεων ή για μεγαλύτερη περίοδο, για επίθεση σε ποδοσφαιριστές ή άλλα πρόσωπα που παρευρίσκονται σε ποδοσφαιρικό αγώνα και επιβολή ποινής προστίμου τουλάχιστον 600 ευρώ».

Σεβόμενοι τις Άγιες μέρες που διανύουμε, αλλά και βέβαιοι ότι όλα αυτά τα κακώς έχοντας στο χώρο του ποδοσφαίρου, αναγνωρίζονται από όλους, δεν θα εισέλθουμε εκ νέου σε χαρτοπόλεμο με τον ΑΠΟΕΛ, έστω και αν με την χθεσινή του ανακοίνωση πρόβαλε ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να ανοίξουν και να συζητηθούν εις βάθος, όλα όσα ταλανίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και να τολμήσουμε να κάνουμε τομές, τομές όχι πρόσκαιρες – ευκαιριακές.

Υπερήφανη και υπερήφανε Ανορθωσιάτισσα και Ανορθωσιάτη, η παρουσία σου και ο παλμός σου είναι αυτά που διαχρονικά έκαναν πάντα την διαφορά.  Στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, είμαστε σίγουροι ότι και πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα τα καταφέρουμε.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Σχετικά Νέα