Πάφος FC – Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Πάφος FC – Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Μετά το κύπελλο, πρωτάθλημα με την Πάφος FC να είναι και πάλι ο αντίπαλός μας σε ένα παιχνίδι κρίσιμο από βαθμολογικής άποψης. Θα σας βάλουμε στο νόημα μέσα από όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Έσπασε το σερί

Το 0-0 του αγώνα κυπέλλου έφτασε στην ομάδα μας για να πάρει την πρόκριση για τους «8» του κυπέλλου, όμως τερμάτισε και το νικηφόρο σερί απέναντι στην Πάφο. Αυτό ξεκίνησε από τη σεζόν 2019-20 και έφτασε στους εφτά αγώνες. Διατηρούμε όμως το καλό σερί μας όταν τους αντιμετωπίζουμε στο «Στέλιος Κυριακίδης» αφού από το 2014 που ιδρύθηκε η Πάφος FC είμαστε αήττητοι με έξι νίκες σε εφτά αγώνες.

Μάχη για εξάδα

Αυτή τη στιγμή το μεγάλο ενδιαφέρον στην πρώτη φάση είναι ποιες ομάδες τελικά θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το γκρουπ του τίτλου αφού μόνο ο Απόλλωνας έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά μια θέση. ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια επίσης είναι στα ίδια βαθμολογικά δεδομένα, η ΑΕΛ έχει πιθανότητες να προλάβει ενώ σε ευμενέστερη θέση είναι ΑΕΚ και Άρης με το +7 από την έβδομη θέση.

Δύσκολα χάνει

Από τις ομάδες που έχουν γερή έδρα η Πάφος, καθώς η μοναδική ομάδα που κέρδισε φέτος στο «Στέλιος Κυριακίδης» για το πρωτάθλημα είναι ο Απόλλωνας με γκολ στο 85’κι ενώ η Πάφος έπαιζε από το 36’ με παίκτη λιγότερο. Ασφαλώς, από εκεί πέρασε και η ομάδα μας για το θεσμό του κυπέλλου.

Σημαντική αμυντική βελτίωση

Η ομάδα μας έχει ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εννιά αν υπολογίσουμε και το ευρωπαϊκό με την Παρτίζαν, όπου χαρακτηριστικό του είναι η βελτίωση στην άμυνα. Από την εντός έδρας ήττα 3-2 από την ΠΑΕΕΚ, έχουμε δεχθεί στους εννιά αγώνες πέντε γκολ τη στιγμή που το παθητικό ήταν 18 στα πρώτα 11 ματς πρωταθλήματος. Η Πάφος από πλευράς της δέχθηκε πέντε γκολ σε εφτά αγώνες πρωταθλήματος στο Β’ γύρο.

Δυο σε όλα

Ένας ποδοσφαιριστής από κάθε ομάδα έχει ξεκινήσει βασικός σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και ψάχνει να επεκτείνει το σερί του. Άντερσον Κορέϊα και Κέναν Μπάιριτς δεν έλειψαν ποτέ από το βασικό σχήμα των κ.κ. Κετσπάγια και Μίλανιτς. Πίσω τους για την ομάδα μας οι Λόρια και Αρτυματάς που έχασαν από ένα παιχνίδι, ενώ σε ένα έλειψε και ο Όννι Βαλακάρι της Πάφου.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Σχετικά Νέα