ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Ένα σπουδαίο παιχνίδι ακολουθεί για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα, καθώς για την 16η αγωνιστική παίζουμε στη Λευκωσία με τον ΑΠΟΕΛ. Παιχνίδι με σημασία που θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε στη συνέχεια.

Παίζεται η 2η θέση

Ο νικητής του αγώνα, είναι πιθανό να βρεθεί μόνος στη 2η θέση του πίνακα καταγράφοντας μια σημαντική αναρρίχηση στη βαθμολογία. Η ομάδα μας είναι πέμπτη με 34 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στους 36. Αμφότερες οι ομάδες κάποια στιγμή στη σεζόν είχαν βρεθεί με σημαντική απόσταση από την εξάδα. Πλέον όμως είναι και μαθηματικά εντός, κάτι που σημαίνει πως θα αναμετρηθούμε τουλάχιστον ακόμα δυο φορές.

Τα αήττητα σερί

Πρόκειται για τις ομάδες που τρέχουν τα καλύτερα αήττητα σερί αυτή τη στιγμή, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει 17 αγώνες χωρίς ήττα και την ομάδα μας 12. Ενδιαφέρον στοιχείο πως η τελευταία ομάδα που κέρδισε τους «γαλαζοκίτρινους» ήταν η δική μας με 2-1 στο «Α. Παπαδόπουλος».

Βάζουν και δέχονται

Βασικό συστατικό της βελτίωσης που παρουσιάζουν οι δυο ομάδες είναι η αμυντική τους συμπεριφορά που βάσει αριθμών είναι αλλαγμένη. Στα γκολ τα πηγαίνουν αρκετά καλά, αφού πρόκειται για τη 2η επίθεση με 32 γκολ, Ανόρθωση, και την 3η του ΑΠΟΕΛ με 31. Αμυντικά όμως βελτιώθηκαν από το πως παρουσιάστηκαν στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος. Βέβαια, η ομάδα μας έχει έξι αγώνες να κρατήσει το μηδέν, αλλά δέχεται ένα γκολ τη φορά τη στιγμή που στο προηγούμενο διάστημα έφτανε στα δυο.

ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ (1-11) ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ (12-20)
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 18 (1,63 Α.Α.)   6 (0,66 Α.Α.)
ΑΠΟΕΛ 13 (1,18 Α.Α.) 8 (0,8 Α.Α.)

 

Το αφήνουν για το τέλος

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ΑΠΟΕΛ είναι πως σκοράρει πολύ στο φινάλε των αγώνων του. Το 1/3 των γκολ του έχει μπει στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων του (10), ενώ μόλις δυο στο πρώτο τέταρτο. Η δική μας ομάδα σκοράρει πολύ στο διάστημα 30-60, τα μισά της γκολ.

Το διπλό που αργεί

Στο θεσμό του πρωταθλήματος η ομάδα μας έχει μια πενταετία να επικρατήσει του ΑΠΟΕΛ, όταν με γκολ του Ζοάο Βίκτορ κέρδισε με 1-0. Κανείς παίκτης βέβαια που αγωνίστηκε τότε δεν βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας μας. Στο κύπελλο ως γνωστό κερδίσαμε πέρσι 3-1 στην πορεία προς τον τίτλο.

Οι συμμετοχές

Κανείς παίκτης του ΑΠΟΕΛ δεν έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, με τον Σαμπάλα να έχει τις περισσότερες με 19 στις 20. Στην ενδεκάδα, με 17 είναι οι Σκουφέτ, Σαμπάλα, Καρό και Νατέλ. Για την ομάδα μας ο Κορέϊα ξεκίνησε βασικός σε όλα τα ματς,  ο Λόρια σε 19 και οι Αρτυματάς, Ουάρντα σε 18.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Σχετικά Νέα