Εθνικός-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Εθνικός-Ανόρθωσις: Ανάλυση αντιπάλου και στατιστικά

Στροφή Νο14 στο πρωτάθλημα αυτές τις γιορτινές μέρες, με την Ανόρθωση να φιλοξενείται στο «Δασάκι» από τον Εθνικό με στόχο να κάνει δεύτερη σερί νίκη. Μέσα από όλα τα στοιχεία που συνοδεύουν τον αγώνα, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα.

Για το σερί

Σε περίπτωση επικράτησης θα είναι η δεύτερη φορά φέτος που κερδίζουμε σε σερί αγώνες πρωταθλήματος και η δεύτερη νίκη συνολικά σε εκτός έδρας αγώνες. Επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική άνοδο όπως αυτή φάνηκε με τη Δόξα.

Εβδομάδα…Ευρώπης

Μπορεί να ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή μας παρουσία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά η εβδομάδα μοιάζει το ίδιο… ευρωπαϊκή με τις προηγούμενες αφού ακολουθεί και ο εκτός έδρας αγώνας με την ΠΑΕΕΚ.

Διπλή παρουσία κυπελλούχων

Δυο παιδιά με τα οποία πανηγυρίσαμε το κύπελλο πριν μερικούς μήνες θα είναι αντίπαλοί μας το Σάββατο, καθώς Κώστας Πηλέας και Τσαρλς Ελουντού αγωνίζονται πια στον Εθνικό. Με παρελθόν στην ομάδα μας και ο Αράζ Αμπντουλλάγιεφ πίσω στη σεζόν 2017-18.

Ελπίδα με νέο τεχνικό

Από την αρχή και ως τώρα ο Εθνικός είναι ουραγός στον πίνακα και η μοναδική με μονοψήφιο αριθμό βαθμών. Όμως η τελευταία εμφάνισή του άφησε ελπίδες αφού κέρδισε την ΠΑΕΕΚ στο ντεμπούτο του νέου του τεχνικού Δαυίδ Βαδία. Πρόκειται για 47χρονο προπονητή με καταγωγή από τη Βαρκελώνη που για πρώτη φορά είναι πρώτος σε επαγγελματική ομάδα.

Το σερί με γκολ

Πέραν από ουραγός, ο Εθνικός διαθέτει και τη χειρότερη συγκομιδή σε άμυνα και επίθεση, κάτι όχι παράξενο δεδομένης της ως τώρα πορείας του. Από την άλλη η ομάδα μας επιθετικά είναι τρίτη σε όλη τη λίγκα με 17 και μετρά 11 σερί αγώνες με τουλάχιστον ένα γκολ. Αμυντικά είμαστε στην ένατη θέση του πίνακα με 18.

Από τις δυσκολότερες εξόδους

Την τελευταία δεκαετία το «Δασάκι» έχει αποδειχθεί αφιλόξενο για μας, καθώς σε οκτώ παρουσίες εκεί μετρούμε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες. Πέρσι πάντως είχαμε καταφέρει να επικρατήσουμε με 1-0.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Νικολάου Γιώργος

AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Σχετικά Νέα