Match report: Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (στιγμιότυπα)

Match report: Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (στιγμιότυπα)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου έκανε την Τετάρτη(14/4) η ομάδα μας μετά τη νίκη της με 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ. Αποτέλεσμα που απέκτησε μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός πως η ομάδα μας αγωνίστηκε από το 53’ με 10 ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή του Μουρτάζ Νταουσβίλι.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Νίκος Καλτσάς μετά από ασσίστ του Άντερσον Κορέϊα στο 19’. Αυτό ήταν το έκτο γκολ για τον Ελλαδίτη φέτος και το 11ο γενικά με τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Στο πρώτο μέρος μπορούσαμε να σκοράρουμε κι άλλο γκολ με τον Κβιλιτάια σε δυο περιπτώσεις, η μια σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ γενικώς περιορίσαμε τον αντίπαλό μας μακριά από την εστία του Λόρια. Μετά την αποβολή, υπήρξαν κάποιες τελικές προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ με το Λόρια να καταγράφει αποκρούσεις και γενικώς με ομαδική δουλειά κρατήσαμε το μηδέν και μαζί τη νίκη.

Σύνθεση Ανόρθωσης:

Λόρια, Βργκοτς, Ρισβάνης, Κορρέα, Κορέια, Κ.Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι (76′ Χριστοφή), Μίχα (57′ Αμπαρτζουμιάν), Καλτσάς, Κβιλιτάια (57′ Μαργκάσα).

Δηλώσεις

Τιμούρ Κετσπάγια: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στου παίκτες μου. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μετά τελευταία αποτελέσματα που είχαμε, αποτελέσματα που πιστεύω ότι φάνηκε σήμερα στο παιχνίδι δεν μας επηρέασαν ψυχολογικά. Πιστεύω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, πετύχαμε το γκολ. Δυστυχώς μείναμε νωρίς με 10 παίκτες αλλά οι παίκτες έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Παρότι παίζαμε με 10 παίκτες δεν κινδυνέψαμε στο παιχνίδι εκτός από 1-2 σουτ έξω από την περιοχή.

Στο ΓΣΠ μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά όπως είπαμε και από την αρχή η πρόκρισή θα κριθεί σε δυο παιχνίδια. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, δεν δεχτήκαμε γκολ. Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μας διότι πράγματι τρέξανε και παλέψανε πάρα πολύ ούτως ώστε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ομόνοια και μετά θα δούμε το κύπελλο».

Παύλος Κορρέα: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαζόμασταν για καιρό για αυτό. Ήμασταν άτυχοι με την κόκκινη κάρτα αλλά ήμασταν σφιχτοί πίσω και δεν αφήσαμε να μας απειλήσει ο ΑΠΟΕΛ. Το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε με πάσα σοβαρότητα».

Σχετικά Νέα