Match report: Ομόνοια-Ανόρθωση (στιγμιότυπα)

Για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος παρέμεινε αήττητη η ομάδα μας, καθώς απέναντι στην Ομόνοια στο ΓΣΠ εξήλθε ισόπαλη 0-0 σε ένα αγώνα που η τακτική επικράτησε των πολλών ευκαιριών.

Με το βαθμό η ομάδα μας έφτασε τους 53, οκτώ λιγότερους από την Ομόνοια ενώ τερμάτισε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων που έτρεχαν οι «πράσινοι». Η ομάδα μας ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και στο 7’ είχαμε μεγάλη φάση με προβολή του Κβιλιτάια και απόκρουση του Φαμπιάνο. Στην επαναφορά ο Αρτυματάς σούταρε μόλις άουτ. Απειλήσαμε και με δυο ακόμα σουτ, από Οκριασβίλι και Γκαλίτσιο ενώ για την Ομόνοια η σημαντικότερη στιγμή ήρθε από φάουλ του Λέτσιακς και προβολή άουτ του Τσέποβιτς στο 16’.

Στο δεύτερο μέρος καταγράφηκαν πιο μεγάλες ακόμα φάσεις με την προβολή του Χούμποτσαν στο δοκάρι στο 49’ και τη σουτ του Κβιλιτάια μέσα από την περιοχή στο 57’ που υποχρέωσε τον Φαμπιάνο σε άλλη μια σημαντική απόκρουση. Το φινάλε του ματς επεφύλασσε άλλη μια αλληλουχία μεγάλων ευκαιριών με τον Χουσμπάουερ στο 90+2’ με προβολή να προκαλεί άλλη μια επέμβαση του Φαμπιάνο και αμέσως μετά το Λόρια να σώζει το βαθμό με τη δική του απόκρουση στο σουτ του Παπουλή.

Αυτό ήταν το 13ο CS για τον Λόρια σε 26 συμμετοχές, με το ποσοστό του να είναι σταθερά φέτος στο 50%.

Σύνθεση Ανόρθωσης

Λόρια, Γκαλίτσιος, Κ.Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι, Αμπαρταζουμιάν (82′ Καλτσάς), Μπουσουλάζιτς (64′ Χουσμπάουερ), Βργκοτς, Κβιλιτάια (89′ Χριστοφή), Ρισβάνης.

Δηλώσεις

Τιμού Κετσπάγια: «Πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε και οι δυο ομάδες να διεκδικήσουμε το τρίποντο. Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί η ισοπαλία να είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Αν είχε και λίγο τύχη μπορούσαμε να φύγουμε με τρεις βαθμούς. Η απόδοση μας ήταν καλύτερή από την τελευταία φορά που παίξαμε με την Ομόνοια. Σίγουρα η Ομόνοια έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία από εμάς αλλά εμείς δείξαμε ότι θα είμαστε εκεί μέχρι τέλος. Να μην ξεχνάμε ότι παίξαμε δυο παιχνίδια απέναντι στα πρώτα φαβορί για τον τίτλο και παίξαμε καλά. Από εκεί και πέρα, έχουμε το παιχνίδι του κυπέλλου. Να τελειώσουμε τη δουλειά πύου ξεκινήσαμε στην Πάφο και βλέπουμε τη συνέχεια».

Γκιόργκι Λόρια: «Είχαμε ευκαιρίες όμως το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό. Είναι σημαντικό το ότι ήμασταν συμπαγείς. Αν είχαμε λίγη περισσότερη τύχη θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Γενικά, πιστεύω ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Είναι αλήθειά ότι μου δίνουν αυτοπεποίθηση τέτοιου είδους αποκρούσεις αλλά μετράει η ομαδική προσπάθεια. Είναι δεδομένο ότι κυνηγάμε και τους δυο τίτλους».

Στατιστικά

Κατηγορία Ομόνοια Ανόρθωση
Τελικές 12 7
Στον στόχο 4 4
Αποκρούσεις 4 4
Κόρνερ 2 2
Οφσάιντ 2 0
Κατοχή μπάλας 57% 43%
Φάουλ υπέρ 20 18
Κίτρινες 1 3
Κόκκινες 0 0

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα