Match Report: Ανόρθωση-Απόλλων (στιγμιότυπα)

Η πρεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος συνοδεύτηκε από ισοπαλία για την ομάδα μας, με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο «Α. Παπαδόπουλος». Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με μερική ανατροπή, καθώς το 2-0 που χάναμε μετατράπηκε σε 2-2.

Στο παιχνίδι μπήκε πιο δυνατά η ομάδα του Απόλλωνα και στο 10o λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ντιγκινί. Τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 23’ όταν μετά από OFR (on field review) του διαιτητή Τιμόθεου Χριστοφή αποβλήθηκε ο Γκεριέ για χτύπημα με τον αγκώνα στον Νίκο Καλτσά. Ο ποδοσφαιριστής μας μάτωσε από το χτύπημα και υποχρεώθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται με δεμένο το κεφάλι.

Πιο σημαντική στιγμή μας στο πρώτο μέρος το πλασέ του Κβιλιτάϊα που έφυγε έξω στις καθυστερήσεις. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ανόρθωση να είναι πιο πιεστική αλλά σε μια αντεπίθεση του Απόλλωνα στο 60’ ο Ντιγκινί βρήκε και δεύτερο γκολ. Εξέλιξη που ενέτεινε την πίεσή μας και σχετικά νωρίς, 65’, ήρθε η μείωση του σκορ από γύρισμα του Κορέϊα, πρώτη φετινή ασσίστ, και τελείωμα του Οκριασβίλι, έβδομο φετινό γκολ. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει και στο 79’, και πάλι μέσα από OFR, κερδίσαμε πέναλτι καθώς ο Ρομπέρζ έκανε χέρι σε προσπάθεια του Οκριασβίλι και ο Γκιόργκι Κβιλιτάια το μετέτρεψε σε γκολ για το 13ο φετινό του. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σύνθεση Ανόρθωσης

Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (83′ Χριστοφή), Βργκοτς (26′ Μπουσουλάτζιτς), Ρισβάνης, Κορέια, Αρτυματάς, Νταουσβίλι (63′ Μανιάς), Μίχα (46′ Χουσμπάουερ), Καλτσάς, Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

Δηλώσεις:

Τιμούρ Κετσπάγια: «Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι καλά. Δεχτήκαμε εύκολο γκολ, μετά έγιναν κάποια πράγματα και ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες. Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε πάρα πολύ και δημιουργήσαμε αρκετά ούτως ώστε να είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ μετά από μια αντεπίθεση αλλά και πάλι στο 2-0 προσπαθήσαμε, κάναμε ευκαιρίες και βάλαμε δυο γκολ και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε όμως θα ήταν άδικο για τον Απόλλωνα που έπαιζε με 10 παίκτες για 70 λεπτά.. Στο 2ο ημίχρονο δεν παίχτηκε παιχνίδι ούτε για 20 λεπτά. Δόθηκαν μόνο 4 λεπτά καθυστέρηση. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις φάσεις αλλά μόνο το ότι σκίστηκε το κεφάλι του και είχε αίμα, σημαίνει ότι κάτι σοβαρό έγινε. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό ούτε για μας ούτε για τον Απόλλωνα,. Έχουμε ακόμα 9 παιχνίδια και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Γκιόργκι Κβιλιτάϊα: «Στο τέλος της ημέρας είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Μείναμε πίσω με 2-0 και είναι θετικό ότι καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Δεν ήταν εύκολο να επιστρέψουμε από το 2-0, όμως η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος με το σημερινό αποτέλεσμα».

Στατιστικά:

Κατηγορία Ανόρθωση Απόλλων
Τελικές 8 4
Στον στόχο 7 4
Αποκρούσεις 1 4
Φάουλ 14 16
Κίτρινες 1 2
Κόκκινες 0 1
Οφσάιντ 1 0
Κόρνερ 5 0
Κατοχή 60% 40%

 

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα