Το ντέρμπι κατά του καρκίνου πρέπει να το κερδίσουμε!

Η 4η Φεβρουαρίου έχει οριστεί από το 2000 ως η παγκόσμια μέρα καρκίνου. Μια μέρα αφιερωμένη στη σωστή ενημέρωση του κοινού, την ευαισθητοποίησή του για το θέμα και την προσπάθεια για να μην στιγματίζονται τα άτομα που έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

Καθιερώθηκε στη διάσκεψη του Παρισιού «ενάντια στον καρκίνο για τη νέα χιλιετία», στην οποία καταγράφηκε η εκτίμηση πως μέχρι το έτος 2020 θα υπάρχουν 20 εκατομμύρια περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο. Εκτίμηση που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε καθώς ο καρκίνος στο σήμερα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θανάτου, με το 2018 να εκτιμάται πως 9.6εκ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αριθμός που θέλει ένα στους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους το 2018 να είναι από καρκίνο.

Όμως η παράθεση των αριθμών, όσο τραγικός κι αν είναι ο απολογισμός, δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Ο καρκίνος είναι ένας μεγάλος αντίπαλος όμως δεν είναι ανίκητος. Η ιατρική επιστήμη έχει αναπτύξει θεραπείες και κάθε φορέας έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας σε ψυχολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για να τα καταφέρει.

Η μάχη κατά του καρκίνου δεν είναι ατομική υπόθεση. Είναι ένα ντέρμπι που μόνο με ομαδική προσπάθεια μπορούμε να το κερδίσουμε. Ένα ντέρμπι που το διακύβευμα είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Καρκίνε, ενωμένοι μπορούμε και θα σε νικήσουμε!

Ανόρθωση Αμμοχώστου

Σχετικά Νέα