Match Report: Καρμιώτισσα-Ανόρθωση

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου έκανε στο «Στέλιος Κυριακίδης» η ομάδα μας, καθώς επικράτησε με 2-1 της Καρμιώτισσας. Ο επαναληπτικός είναι ορισμένος για τις 10/3 στο «Α. Παπαδόπουλος».

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που έδειχνε καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα και στο 20’ με ασσίστ του Χριστοφή και πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση του Ντορ Μίχα άνοιξε το σκορ. Από τα παράξενα το γεγονός πως ήταν το δεύτερο γκολ του Μίχα στη σεζόν με το πρώτο να έρχεται και πάλι στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο. Για τον Χριστοφή ήταν η δεύτερη εμπλοκή του σε γκολ στο κύπελλο φέτος, καθώς είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με την Πάφος FC στον προηγούμενο γύρο.

Η Καρμιώτισσα προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και στο 61’ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Χέσκοβιτς, που πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Τζουρ σε σουτ του Χατζηβασίλη. Μετά την ισοφάριση η ομάδα μας ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και δικαιώθηκε στο 90+1’ με τη σέντρα του Χαμπαρτζουμιάν και το αυτογκόλ του Στυλιανού.

Σύνθεση Ανόρθωσης:

Τζουρ, Γκαλίτσιος, Κ.Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Μανιάς (Κβιλιτάια 62′), Μίχα, Καλτσάς (Βργκοτς 46′), Μπουσουλάζιτς (Χουσμπάουερ 62′), Ρισβάνης (Αμπαρτζουμιάν 46′), Μαργκάσα (Κορέια 68′), Χριστοφή

Δηλώσεις

Τιμούρ Κετσπάγια: «Δεν αξίζει να μιλήσω για ποδόσφαιρο. Μια χώρα που ποδοσφαιρικά έχει κάνει τόσα βήματα προόδου. Με δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και παίζουμε στο σκοτάδι, είναι απίστευτο πράγμα. Δεν είναι δυνατόν. Οι άνθρωποι λένε να παίξουμε με 14 ομάδες και 14 και 12 είναι πολλές. Για να παίξεις με 14 ή 34 πρέπει να έχεις εγκαταστάσεις, εμείς είμαστε ανύπαρκτοι, παίζουμε σε γήπεδα που τι να πω. Παίζαμε όλο το δεύτερο ημίχρονο στο σκοτάδι, κάηκε η ασφάλεια, κάηκε ο πύργος, κάηκε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Για ποιο ποδόσφαιρο να μιλήσω, σοβαρά μιλάμε. 14 ομάδες… αν θέλετε παίξετε και 30 ομάδες δεν είναι θέμα αυτό. Δυστυχώς, εμείς πάντα αναγκαζόμαστε να είμαστε σε αυτή την θέση να λέμε κάποια πράγματα που μόνο εμείς βλέπουμε, δεν βλέπετε εσείς; Δεν αξίζει να μιλήσεις».

Γκιόργκι Κβιλιτάια: «Τελικά κερδίσαμε, εντάξει υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι αλλά πιστεύω ότι πήραμε αυτό που θέλαμε. Πλέον, θα ξεκουραστούμε και θα κοιτάξουμε τα δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος».

Στατιστικά

Κατηγορία Καρμιώτισσα Ανόρθωση
Τελικές 4 12
Στον στόχο 12 6
Αποκρούσεις 4 2
Φάουλ 16 7
Κίτρινες 0 1
Κόκκινες
Οφσάιντ 0 1
Κόρνερ 1 8
Κατοχή 35% 65%

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα