Match Report ΕΝΠ-Ανόρθωση (στιγμιότυπα)

Επιστροφή στα γκολ και τις νίκες για την ομάδα μας στο «Τάσος Μάρκου» καθώς απέναντι στην Ένωση επικρατήσαμε με 2-1. Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό σε ένα κρύο και βροχερό βράδυ στο Παραλίμνι και με τη νίκη της έφτασε στους 48 βαθμούς. Παράλληλα παρέμεινε για όγδοο σερί παιχνίδι αήττητη.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν η Ανόρθωση η ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία και έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, κάτι που τελικά πέτυχε στο 28’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τορνίκε Οκριασβίλι. Πρώτο γκολ για το Γεωργιανό μετά τις 3/10 και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει με το Δημήτρη Θεοδώρου στο 37’, με το 1-1 να είναι και το αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Ανόρθωση συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 58’ μετά από ωραία επιθετική ενέργεια ο Οκριασβίλι σκόραρε και πάλι με πλασέ το έκτο φετινό του γκολ. Την ασσίστ στο γκολ μοίρασε ο Ντορ Μίχα, τρίτη για τον Ισραηλινό στο πρωτάθλημα. Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Σύνθεση Ανόρθωσης:

Λόρια, Αρτυματάς, Κορέια, Οκριασβίλι (76′ Γκαλίτσιος), Μίχα (62′ Χουσμπάουερ), Αμπαρτζουμιάν (79′ Καλτσάς), Μπουσουλάτζιτς, Βργκοτς, Κβιλιτάια (79′ Μανιάς), Ρισβάνης, Χριστοφή.

Δηλώσεις:

Τιμούρ Κετσπάγια: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου διότι κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε πολλές και πεντακάθαρες ευκαιρίες, μπορούσαμε να καθαρίσουμε από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα. Τέλος καλό, όλα καλά και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι».

Δημήτρης Χριστοφή: «Σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, είχαμε αρκετές ευκαιρίες και μπορούσαμε να καθαρίσουμε πιο νωρίς τον αγώνα. Το Παραλίμνι πάλεψε για την σωτηρία του ήταν δίκαιη η νίκη μας και το καταλαβαίνεις από τις ευκαιρίες τις πολλές που είχαμε. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε που ισοφαριστήκαμε. Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είμαστε πάντα εκεί αρχίζουν τα ντέρμπι και όλα μπορεί να συμβούν. Τα τελευταία χρόνια είναι το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα».

Στατιστικά

Κατηγορία ΕΝΠ Ανόρθωση
Τελικές 8 13
Στον στόχο 5 7
Αποκρούσεις 5 4
Κόρνερ 3 9
Οφσάιντ 0 1
Φάουλ 11 14
Κίτρινες 2 3
Κόκκινες 0 0
Κατοχή 41% 59%

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα