Match report: ΑΕΚ-Ανόρθωση (στιγμιότυπα)

Το αήττητο σερί της διεύρυνε για έκτο παιχνίδι η ομάδα μας, καθώς απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στην «Αρένα» εξήλθε ισόπαλη 0-0. Αγώνας που έγινε στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και με αυτό το αποτέλεσμα η Ανόρθωση ανέβηκε στους 44 βαθμούς, έξι περισσότερους από την αντίπαλό της.

Ο αγώνας δεν είχε τις πολλές μεγάλες φάσεις, καθώς οι δυο προπονητές με την τακτική τους περιόρισαν τις επαφές μέσα στις δυο περιοχές. Η Ανόρθωση κατέγραψε στο πρώτο μέρος δυο σουτ από Καλτσά και Κορέϊα και μια κεφαλιά από κόρνερ του Ρισβάνη, όλα έφυγαν άουτ. Στην επανάληψη καταγράφηκαν η εξαιρετική προϋπόθεση με Κβιλιτάϊα στο 53’ και η ευκαιρία με Οκριασβίλι, έκανε την επανεμφάνισή του ως αλλαγή στο 80’ μετά το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, και Κβιλιτάϊα στο 82’.

Αυτό ήταν το 11ο clean sheet για την Ανόρθωση φέτος και πέμπτο στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Σύνθεση Ανόρθωσης

Λόρια, Γκαλίτσιος (74′ Αμπαρτζουμιάν), Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορέια, Νταουσβίλι, Μπουσουλάτζιτς (46′ Χουσμπάουερ), Αρτυματάς, Καλτσάς (80′ Οκριασβίλι), Ελουντού (83′ Χριστοφή), Κβιλιτάια (83′ Μανιάς).

Δηλώσεις

Τιμούρ Κετσπάγια: «Πιστεύω πως έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, παρά τεχνικό. Η ισοπαλία είναι δίκαιη, διότι δεν υπήρξαν ευκαιρίες. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία στο τέλος να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έφτιαξαν αυτό το γήπεδο. Είναι κόσμημα για το ποδόσφαιρό μας. Κρατήσαμε τη διαφορά από την ΑΕΚ. Ότι παίρνεις είναι κέρδος σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι άλλοι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Οι δύο αντίπαλοι δεν έδωσαν ο ένας στον άλλον τις ευκαιρίες για να σκοράρουν».

Σπύρος Ρισβάνης: «Είναι δίκαιο το σκορ, θέλαμε να το πάρουμε το ματς αλλά είναι σημαντικό ότι δεν δεχθήκαμε γκολ αφού δεν σκοράραμε. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε παίκτες ποιοτικούς μπροστά και θα βρούμε τα πατήματα μας. Πρώτη φορά παίζω με την ΑΕΚ, είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ ωραίο γήπεδο. Θέλαμε να κερδίσουμε, είμαστε στεναχωρημένοι αλλά κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είναι ωραίο που έχει πολλά ντέρμπι, θέλουμε τους τρεις βαθμούς με την ΑΕΛ στο γήπεδο μας».

Στατιστικά αγώνα

Κατηγορία ΑΕΚ Ανόρθωση
Τελικές 8 6
Στον στόχο 1 1
Αποκρούσεις 1 1
Κόρνερ 8 2
Οφσάιντ 2 3
Φάουλ 21 14
Κίτρινες 2 3
Κόκκινες
Κατοχή 60% 40%

 

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα