Match report: Ολυμπιακός-Ανόρθωση (στιγμιότυπα)

Match report: Ολυμπιακός-Ανόρθωση (στιγμιότυπα)

Το ζητούμενο και με ισοφάριση της πιο ευρείας νίκης της στο πρωτάθλημα πήρε η Ανόρθωση στο «Μακάρειο», μετά το 3-0 που κέρδισε τον Ολυμπιακό. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα μας έφτασε στις 11 νίκες και στους 36 βαθμούς μετά από 19 αγωνιστικές.

Επίσης ήταν η πρώτη μας εκτός έδρας νίκη μετά τις 28/10 και τέταρτη συνολικά, ενώ κρατήσαμε και το μηδέν στην άμυνα για όγδοο φετινό ματς και δεύτερο συνεχόμενο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το γεγονός πως ο Σπύρος Ρισβανης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Από νωρίς η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε τις προθέσεις της στην πρωτεύουσα, ανέλαβε πρωτοβουλία και στο ένατο λεπτό άνοιξε το σκορ με βολέ του Νίκου Καλτσά από ασσίστ του Τζόσεφ Χουσμπάουερ. Δεύτερη ασσίστ στο πρωτάθλημα για τον Τσέχο.

Στο 23’ το προβάδισμά μας μεγάλωσε, όταν ο Κβιλιτάια ανατράπηκε εντός περιοχής και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε. Γκολ Νο10 για τον Γεωργιανό φορ, που τον φέρνει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με Σαντίκ και Ντιγκινί.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 56’ όταν ο Καλτσάς ολοκλήρωσε μια υπέροχη επιθετική ενέργεια της ομάδας μας στην οποία είχαν εμπλοκή οι Κβιλιτάϊα και Χουσμπάουερ πριν την τελική πάσα του Μίχα. To τρίτο γκολ για τον Καλτσά, δεύτερη ασσίστ του Μίχα.

Σύνθεση Ανόρθωσης:

Λόρια, Ρισβάνης (Κορέα 66′), Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν (Γκαλίτσιος 58′), Κορέια, Νταουσβίλι, Κ.Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Μίχα (Μανιάς 75′), Καλτσάς, Κβιλιτάια (Πηλέας 75′)

Δηλώσεις:

Τιμούρ Κετσπάγια: «Κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όχι μόνο γιατί παίζαμε με μια καλή ομάδα αλλά γιατί αγωνιστήκαμε σε αυτό το άθλιο γήπεδο. Είμαι 45 χρόνια στο ποδόσφαιρο, δεν έχω παίξει ούτε έχω προπονήσει ομάδα σε τέτοιο γήπεδο. Είναι το χειρότερο γήπεδο που είδα ποτέ. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να παίζουμε σ΄αυτά τα γήπεδα».

Νίκος Καλτσάς: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Κερδίσαμε και κοιτάμε μπροστά. Θα δουλέψουμε σκληρά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς για να μπορέσομε να πετυχαίνουμε νίκες».

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα