Ομόνοια-Ανόρθωση: Έλεγχος αντιπάλου και στατιστικά

Ομόνοια-Ανόρθωση: Έλεγχος αντιπάλου και στατιστικά

Ένα από τα πλέον παραδοσιακά και σημαντικά παιχνίδια κάθε αγωνιστικής περιόδου φέρνει για την ομάδα μας η 16η αγωνιστική, καθώς αγωνιζόμαστε στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια (22/12, 20:00).

Δυο ομάδες που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στο ποδόσφαιρό μας και μετρούν μαζί συνολικά 80 τίτλους, εκ των οποίων οι 33 αφορούν σε πρωταθλήματα. Δηλαδή αναμετρώνται δυο ομάδες που έχουν κατακτήσει το 41% των πρωταθλημάτων που ολοκληρώθηκαν. Είναι επίσης δυο από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν ποτέ υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία. Την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δε, ήταν οι ομάδες που ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος.

Μέσα από τη στατιστική ανάλυση των πεπραγμένων τους, θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης.

Βαθμολογία

Μέσα από τους 15 αγώνες που δώσαμε καταγράψαμε 30 βαθμούς που μας διατηρούν στη δεύτερη θέση αυτή τη στιγμή. Αυτοί αναλύονται σε εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η Ομόνοια έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους (7-5-2) αλλά και ένα παιχνίδι στο χέρι, αυτό με τον Απόλλωνα που έχει οριστεί για τις 13/1.

Σε ό,τι αφορά στην εντός έδρας συμπεριφορά τους, οι «πράσινοι» είναι αήττητοι στο ΓΣΠ σε εφτά αγώνες (4-3-0) και γενικώς έχουν να ηττηθούν ως γηπεδούχοι  από τις 9/2/2020 και τον αγώνα με τον Εθνικό. Η δική μας συμπεριφορά εκτός έδρας αναλύεται σε τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες. Δεν κερδίσαμε πάντως στους τελευταίους τέσσερις αγώνες που δώσαμε εκτός.

Γκολ και αποτελεσματικότητα

Ισορροπημένη είναι η αναλογία σε επίπεδο σκοραρίσματος για τις δυο ομάδες, με την Ανόρθωση να έχει σκοράρει δυο περισσότερα (24-22) και να έχει δεχθεί τρία περισσότερα (13-10). Πέραν από την απλή παράθεση των γκολ, έχει σημασία και η αποτελεσματικότητα των δυο ομάδων.

Με δείγμα 13 αγώνων για κάθε ομάδα, η Ανόρθωση μετρά 174 τελικές εκ των οποίων οι 71 (ή ποσοστό 41%) ήταν στο στόχο για να προέλθουν τα 22 γκολ στους αγώνες αυτούς. Στα ίδια 13 ματς η Ομόνοια σκόραρε 22 γκολ που προήλθαν από 155 τελικές και 67 εύστοχες ή ποσοστό 43.2%.

Ανά αγώνα, η Ανόρθωση παράγει 13.3 τελικές και 5,5 στον στόχο ενώ η Ομόνοια 12 και 5.1 στο στόχο.

Ο δείκτης γκολ ανά τελική, θέλει την Ανόρθωση να βρίσκει γκολ ανά 7.9 τελικές προσπάθειες και την Ομόνοια ανά 7. Στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πόσο κοντινή είναι η έως τώρα συμπεριφορά των δυο ομάδων στο επιθετικό κομμάτι.

Κατοχή μπάλας

Ίδιο ποσοστό καταγράφουν οι δυο ομάδες και στην κατοχή μπάλας, με το ποσοστό τους να είναι στο 51%. Σε ωφέλιμη κατοχή όπως καταγράφεται, η Ανόρθωση μετέφερε την μπάλα 909 φορές στο μισό των αντιπάλων της, 597 στο επιθετικό της τρίτο και 221 στην αντίπαλη περιοχή. Τα αντίστοιχα νούμερα της Ομόνοιας είναι 866, 600 και 236.

Σερί σκοραρίσματος και CS

Ο αγώνας με την ΑΕΛ στη Λεμεσό παραμένει ο μοναδικός που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, σε αντίθεση με την Ομόνοια που έμεινε στο μηδέν σε τέσσερις από τους 14 αγώνες που έδωσε. Στον αντίποδα, κρατήσαμε το μηδέν για έκτη φορά κόντρα στην Πάφο και πρώτη μετά από τέσσερα ματς. Η Ομόνοια έχει επίσης έξι CS, χωρίς να το κράτησε στα δυο τελευταία της.

Φόρμα

Η τελευταία πεντάδα αγώνων μας φέρνει δυο νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες. Η Ομόνοια έχει τρεις σερί νίκες ενώ στα αμέσως προηγούμενα είχε μια ισοπαλία και μια ήττα.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τους Σενέ και Οκριασβίλι να είναι οι σκόρερ. Δείτε το βίντεο:

Προϊστορία

Η Ομόνοια εντάχθηκε στις τάξεις της ΚΟΠ το 1953 και το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι έγινε στις 6/12 με αποτέλεσμα 1-1. Την τελευταία δεκαετία οι «πράσινοι» υπερέχουν ελαφρώς στην κανονική περίοδο με εφτά νίκες έναντι πέντε της ομάδα μας, ενώ άλλα εννιά παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Με γηπεδούχο την Ομόνοια ο απολογισμός μας είναι δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 10 αγώνες. Τελευταία μας νίκη 26/1/2013 με σκορ 3-1.

Συμμετοχές παικτών

Συνολικά 25 ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε ως τώρα στο πρωτάθλημα ο Χένινγκ Μπεργκ, με τον Κούσουλο να μετρά τις περισσότερες (14) και τα περισσότερα λεπτά (1122). Για την Ανόρθωση έπαιξαν ως τώρα 21 ποδοσφαιριστές με πρώτο σε λεπτά τον Σίντενφελντ (1260).

Σχετικά Νέα