Match report: Ανόρθωση-Πάφος FC

Match report: Ανόρθωση-Πάφος FC

Επιστροφή στις νίκες μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για την ομάδα μας, που στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος επικράτησε με 1-0 της Πάφος FC.

Η νίκη ήρθε από γκολ του Ρενάτο Μαργκάσα, πρώτο του με τη φανέλα της Ανόρθωσης, στο 65’ μετά από κλέψιμο της μπάλας και ασσίστ του Γκιόργκι Κβιλιτάια. Για τον Γεωργιανό άσσο ήταν η πρώτη ασσίστ στο πρωτάθλημα.

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν για να κερδίσουν και αυτό βοήθησε στο να γίνει ένα παιχνίδι που το απόλαυσαν όσοι το παρακολούθησαν. Ειδικά στο πρώτο μέρος υπήρξαν εκατέρωθεν σημαντικές φάσεις με τον Λόρια να καταγράφει τρεις αποκρούσεις, ενώ είχε και η δικιά μας ομάδα τις δικές της μεγάλες φάσεις για να σκοράρει.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Ανόρθωση να είναι καλύτερη και τελικά να φτάνει στη νίκη. Σημειώνεται πως στο 51ο λεπτό η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κβιλιτάια αλλά κατόπιν υπόδειξης του VAR η απόφαση μετατράπηκε σε οφσάιντ.

Με αυτή τη νίκη η Ανόρθωση έφτασε στους 30 βαθμούς από εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Στατιστικά αγώνα

Κατηγορία Ανόρθωση Πάφος FC
Τελικές 9 12
Στο στόχο 5 5
Αποκρούσεις 5 5
Φάουλ 15 9
Κίτρινες 4 1
Κόκκινες
Οφσάιντ 2 0
Κόρνερ 10 4
Κατοχή 50% 50%

 

 Σύνθεση Ανόρθωσης

Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Κ.Αρτυματάς, Κορέια, Μαργκάσα (Πηλέας 86′), Νταουσβίλι, Μίχα (Χουσμπάουερ 71′), Καλτσάς (Αμπαρτζουμιάν 75′), Χριστοφή (Κορέα 86′), Κβιλιτάια

Δηλώσεις

Τιμούρ Κετσπάγια: «Ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είχαμε πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα παρά τις απουσίες. Συγχαρητήρια στους παίκτες».

Νίκος Καλτσάς: «Πιστεύαμε ότι είναι καλή ομάδα η Πάφος και το γνωρίζαμε. Το απέδειξε άλλωστε και στα τελευταία παιχνίδια. Ήταν μεγάλη η νίκη μας περισσότερο σε θέμα ψυχολογίας, οπόταν είναι μεγάλης σημασίας. Έρχεται ένα ντέρμπι, πρέπει να ανέβει η ψυχολογία μας έπειτα από μία τέτοια νίκη. Κάναμε αρκετές τελικές προσπάθειες πετύχαμε όμορφο γκολ με τον Ρενάτο, κλείσαμε τους χώρους και δεν επιτρέψαμε στην Πάφο να κάνει κάτι».

Στιγμιότυπα

Σχετικά Νέα