Τα παιδιά μας παίζουν για την κατεχόμενη επαρχία μας! (φωτογραφίες)

Τα παιδιά μας παίζουν για την κατεχόμενη επαρχία μας! (φωτογραφίες)

Αυτή η φράση εμπερικλείει όσα είναι για τους χιλιάδες των οπαδών μας η Ανόρθωση, τα ήθη και τις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογός μας από ιδρύσεώς του και εις τους αιώνες. Από το 1974 δε, εκπληρώνει και μια επιπλέον αποστολή: να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη της κατεχόμενης γης μας και ιδιαίτερα της Αμμοχώστου που τη γέννησε. Όχι μόνο σε όσους εκεί έζησαν, αλλά και στα παιδιά τους. Και στα παιδιά των παιδιών τους. Γενιές και γενιές…

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η φετινή ενέργεια του κλιμακίου Λάρνακας των τμημάτων υποδομής grassroots του σωματείου μας, να αναγράψει στην φανέλα κάθε παιδιού πέραν από το όνομά του και αυτό ενός κατεχόμενου χωριού μας. Για να θυμίζει σε κάθε του προπόνηση, σε κάθε αγώνα από πού ερχόμαστε και που θέλουμε να επιστρέψουμε. Να σταθεί η αφορμή για τη γεμάτη παιδική αθωότητα ερώτηση: «γιατί γράφει αυτό στη φανέλα μου;», ώστε να ενημερωθεί για τα κατεχόμενα μέρη μας.

Την Τετάρτη, 25/11, οι πρόεδροι σωματείου και εταιρείας της Ανόρθωσης, κ.κ. Χρήστος Χατζηστεφάνου και Ευγένιος Χαμπουλλάς, έδωσαν το παρών τους στην προπόνηση του κλιμακίου και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Παρούσα και η Ένωση εκτοπισμένων κοινοτήτων Αμμοχώστου που δια του προέδρου της Μιχάλης Τζιώρτα που χαιρέτησε την ενέργεια του κλιμακίου εκ μέρους και όλων των κοινοτικών αρχών της επαρχίας.

Είμαστε η Ανόρθωση της Αμμοχώστου και κατεβαίνουμε στα γήπεδα για να το θυμίζουμε!

Σχετικά Νέα