Ανακοίνωση καταδίκης ενεργειών κατοχικού καθεστώτος

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις νέες προκλήσεις του κατοχικού καθεστώτος προς τους Αμμοχωστιανούς και τον Κυπριακό Ελληνισμό.
 
Ο νεοσουλτάνος Ταγίπ Ερτογάν, παρουσιάζεται για άλλη μια φορά συνεπής στις απειλές που εκτόξευσε προ μηνών εναντίον της πόλης μας και στέλνει τις μπουλτόζες και τον τουρκικό στρατό να ανοίξουν τον δρόμο για τον εποικισμό της Αμμοχώστου.  Συντελείται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, την ώρα που αυτή προσπαθεί να συνέλθει και να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του Κορωνοϊού, ένα ακόμα έγκλημα κατά της Κύπρου μας.
 
Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, ως πρέσβειρα της πόλης μας και εκφραστής του πόθου των Αμμοχωστιανών και όλων των προσφύγων για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες, είναι έτοιμη για ακόμα μια φορά να υψώσει το λάβαρο του αγώνα.  Ενός αγώνα αντικατοχικού που αφορά όλους μας και δεν μπορεί να έχει άλλο τέλος από την απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδας μας και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.
 
Καλούμε την πολιτεία να αφουγκραστεί τις ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού και να χαράξει τον δρόμο για μια νέα στρατηγική διεκδίκησης της ελευθερίας της πολύπαθης πατρίδας μας.  Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλα μας τα μέσα κάθε προσπάθεια διεθνοποίησης του Κυπριακού προβλήματος αλλά και των δίκαιων διεκδικήσεων του λαού μας. 
 
Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις μέσα από ενέργειες και εκδηλώσεις με τον λαό και την ηγεσία μας ενωμένους και οργανωμένους με ασπίδα τα δίκαια των διεκδικήσεών μας. 

Σχετικά Νέα